Dün akşam Türkiye, Atatürk Havalimanı’na yapılan hain saldırı haberiyle büyük şok yaşadı. Saldırının ilk yarım saati boyunca herkesin bildiği yalnızca havalimanında bir patlama olduğuydu. Patlamanın nasıl olduğuna dair detayları merak eden vatandaşlar, sosyal medyaya yönelerek havalimanında bulunan kişilerin paylaşımlarını takip ederek patlama hakkında bilgi sahibi olmak istiyor, düşüncelerini de bu platformlar üzerinden paylaşmak istiyordu.

Saldırıya dair sosyal medyadan gelen fotoğraflar, videolar ve bilgiler yoğunlaştıktan sonra Facebook, Twitter ve YouTube kapatıldı. Kullanıcılar, 2016 yılında bu tip uygulamalara karşı isyan ederken BTK tarafından sitelerin ne zaman açılacağına dair bir açıklama yapılmadı. Halihazırda Türkiye saatlerdir sosyal medyasız yaşıyor.




Milyonlarca kişi Facebook, Twitter ve YouTube’a giremiyor. Ancak Sosyal medya devlerine giriş yapabilmenin bir yolu var. Gezi olaylarından sonra herkesin çokça duyduğu o yöntemle: VPN.


FACEBOOK, TWITTER VE YOUTUBE’A NASIL GİRİLİR?

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine girmek için farklı alternatifler bulunmaktadır. Bunun için DNS değiştirme yapılabilir veya VPN kulllanabilirsiniz. Piyasada gerek masaüstü gerekse de mobil cihazlar için pek çok VPN programı bulunmaktadır. Türkiye’deki özellikle ücretsiz kullanım seçeneği ile HotspotShield en çok tercih edilen VPN programlarından biridir. VPN programları basittir. İndirip kurmanız ve aktifleştirmeniz yeterlidir. Chrome web mağazasından Zenmate kurularak da giriş yapılabilir (Zenmate kurulum için tıklayınız).