Cinayet, geçtiğimiz hafta, Şişli, Paşa Mahallesi, Civelek Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, 22 yaşındaki kuaför Orçun K., aynı mahalleden tanıdığı Cemal Mert U. (25) ile tartıştı. İki genç, telefondaki laf dalaşı sonrası saat 02.30’da bir araya geldi. Telefondaki laf dalaşına devam eden ikili kavga etmeye başladı.

cinayet

 

Yaralama, uyuşturucu kullanma, tehdit ve hakaretten suç kaydı olan Cemal Mert U.;  yaralama, uyuşturucu ve sahtecilikten kaydı olan Orçun K.’yı dövdü. Dayak yiyen Orçun K., yapılanları sindiremeyerek, telefonla aradığı yakınları Şakir Balı (51) ve 41 yaşındaki Fahrettin Balı‘dan yardım istedi. Cemal Mert U., koşarak yanına yaklaşan kişilerin, Orçun K.’nın yakınları olduğunu anlayınca, otomobildeki pompalı tüfeğini alarak peş peşe ateş etti. Şakir Balı, kasık ve karın bölgesine isabet eden saçmalarla, Fahrettin Balı ise bacağından vuruldu. Şişli Etfal Hastanesi’ne götürülen Şakir Balı yaşamını yitirdi; Fahrettin Balı ise tedaviye alındı.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Olayın ardından İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan araştırmalarda, olaydan sonra kaçan Cemal Mert U., Şişli’de gözaltına alındı. Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Cemal Mert U., "Arkadaşlarımla alkol alıyordum. Orçun aradı ve 'Ne yapıyorsun lan' diyerek küfretmeye başladı. Sonra yanımıza gelerek küfre devam etti. Bende tokat atarak darp ettim. Daha sonra yanındaki adamlarla üzerime geldiler. Beni öldüreceklerini söylediler" dedi. Cemal Mert U. Emniyet’teki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.