Ziraat Türkiye Kupası Türkiye'nin en büyük derbisine sahne oluyor. Galatasaray Fenerbahçe kupa finali ne zaman oynanacak? Galatasaray Fenerbahçe kupoa maçı 26 Mayıs Perşembe günü Antalya'da oynanacak ve derbi 21:15'te ATV ekranlarından yayınlanacak. Maçı canlı izlemek için maç saatinde aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI CANLI İZLE

MAÇIN HAKEMİ BELLİ OLDU


Galatasaray ile Fneerbahçe arasında oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası finalini Mete Kalkavan yönetecek.





Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Antalya Stadyumu’nda 26 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 21.15’te oynanacak 2015-2016 Ziraat Türkiye Kupası Finali’ni Mete Kalkavan yönetecek.

Müsabakada Mete Kalkavan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar olacak.

Mete Kalkavan Hakkında

FIFA kokartlı Mete Kalkavan 1980 doğumlu ve makine mühendisi. 1999 yılında hakem olarak sahalara adımını attı, ilk Süper Lig maçına 14 Eylül 2003 tarihinde oynanan Ankaragücü – Denizlispor müsabakasıyla yardımcı hakem olarak çıktı. Hakem olarak görev yaptığı ilk Süper Lig maçı ise 8 Mayıs 2011’deki Gençlerbirliği-Konyaspor müsabakasıdır. 24 Aralık 2012’den bu yana FIFA kokartı takan Mete Kalkavan bu sezon Spor Toto Süper Lig’de 20, Ziraat Türkiye Kupası’nda 1, PTT 1. Lig’de 2 ve UEFA Avrupa Ligi’nde de 1 maçta düdük çaldı. TFF’nin profesyonel hakemlerinden biri olan Mete Kalkavan,  kariyerinde ilk kez bir kupa finalinde düdük çalacak.



TARAFTARLARIN GÜZERGAHLARI BELİRLENDİ


Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 26 Mayıs 2016 Perşembe günü Antalya Stadyumu’nda oynanacak 2015-2016 sezonu Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesi her iki takım seyircilerinin stadyuma geliş güzergahları belirlendi.
Antalya İl Spor Güvenlik Kurulu’nda alınan karara göre seyircilerin stada gelişleri ve ayrılışları aşağıdaki aşağıdaki şekilde yapılacak:
Galatasaray Taraftarları:
Antalya’dan ve il dışından maça gelecek olan Galatasaray seyircileri Antalya Stadyumu Kuzey tarafında (Meltem Mahallesi) oluşturulacak dış bariyerlerde gerekli arama ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra stadyum alanına alınacaktır.
Fenerbahçe Taraftarları:
Antalya’dan ve il dışından maça gelecek olan Fenerbahçe seyircileri Antalya Stadyumu Güney tarafında (Sakıp Sabancı Bulvarı – Atatürk Kültür Merkezi – Cam Piramit) oluşturulacak dış bariyerlerde gerekli arama ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra stadyum alanına alınacaktır.
Her iki taraftar grubunun karşılaşmaması için belirtilen bölgelere gelerek giriş yapması gerekmektedir.
Müsabakayla ilgili alınan genel güvenlik önlemleri çerçevesinde aşağıdaki uygulamaların yapılacağı açıkandı:
– Kara yolu ile toplu şekilde Antalya’ya gelecek taraftar gruplarının şehir girişlerinde oluşturulacak kontrol noktalarında üstleri ve araçları aranacak, daha sonra stadyuma yönlendirilecektir.
– Stadyum çevresinde 3 kademeli güvenlik bariyeri oluşturulacak, dış bariyerde bilet ve üst araması yapılacak, biletsiz kişilerin bu alandan içeriye girmesine izin verilmeyecektir. Ayrıca 2.güvenlik bariyeri ve stadyum turnikelerinde gerekli aramalar yapılacak, biletsiz seyircinin girişine izin verilmeyecektir.
– Dış bariyerlerde yapılacak üst aramasından itibaren müsabaka alanına girmesi yasak olan her türlü madde (ateşli silah, kesici alet, yanıcı ve patlayıcı madde, sahaya atmaya müsait her türlü madde, kapalı içecek, kamera vb. aletler) alınmayacaktır.
– Stadyuma pankart asılması müsabaka günü en geç saat 14.00’e kadar stadyum görevlileriyle irtibatlı olarak asılmasına izin verilecek, bu saatten sonra stadyum içine pankart alınmayacaktır. Siyasi içerik, suç unsuru ibare ve kişiye özel pankartlar stadyuma alınmayacaktır.
– Tribünlerde hangi takımın taraftarı oturuyorsa o takıma ait forma, atkı vs. alınacak, başka takıma ait formalı kişiler alınmayacaktır.
– Stadyum otoparkları (kapalı-açık) kapatılacağından protokol otoparkı hariç hiçbir araç otoparklara alınmayacağından seyircilerin bölgede bulunan otoparkları kullanmaları veya toplu taşıma araçları ile gelmeleri gerekmektedir.

MAÇ BİLETLERİ AÇIKLAMASI: BİLETLER BİTTİ Mİ?


Ziraat Türkiye Kupası Finali’ni Galatasaray taraftarları Doğu ve Kuzey, Fenerbahçe taraftarları ise Batı ve Güney tribünlerinden seyredebilecek.
Final biletlerinin fiyatları ise şu şekilde:
1. Kategori (Doğu ve Batı): 150 TL
2. Kategori (Kuzey ve Güney): 75 TL
Ancak TFF bilet sitesinden yapılan açıklamaya göre biletlerin tamamı tükendi ve bilet satışı bitti.

VOLKAN DEMİREL DERBİDE YOK


Bel fıtığı ameliyatı olacak olan Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, 26 Mayıs’ta Antalya’da Galatasaray ile oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası finalinde forma giyemeyecek.
Uzun süredir belindeki ağrılardan şikayet eden Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, takımının dün oynadığı Gençlerbirliği maçında forma giyemedi.
Bel fıtığı problemi yaşayan Volkan, önümüzdeki günlerde ameliyat masasına yatacak. Tecrübeli kaleci bu ameliyat nedeniyle de 26 Mayıs Perşembe günü Antalya'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası final maçında forma giyemeyecek.