Trafik cezaları ile ilgili bilgi almak isteyen kişiler için bir seçenek de GİB’tir. GİB üzerinden GİB trafik cezası sorgulama ya da GİB MTV sorgulama yapılabilmektedir.

Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme


GİB aracılığıyla kişilerin yapabileceği işlemler arasında motorlu taşıtlar vergisi de bulunmaktadır.  Motorlu taşıtlar vergisi sayesinde kişiler bilgi alabilmesi ve online olarak durum sorgulaması yapması mümkündür. Gib.gen.tr sitesinde yer alan MTV sorgulama yazısında da belirtildiği üzere kişilerin borcu olup olmadığını sorgulamasının yanı sıra internet üzerinden borç ödemesi de yapabilmektedir. Bu açıdan geçmiş döneme ait borçlar dahi sorgulanabilmektedir.

GİB Resmi Sitesinden Trafik Cezası Sorgulamak İçin Tıklayınız

Trafik Ceza Bilgileri


Trafik cezası alan kişiler trafik cezalarını kontrol etmek adına internet üzerinden yardım alabilmektedir. GİB trafik cezası sorgulama hizmeti sayesinde kişilerin istediği zaman güncel trafik cezası durumunu öğrenebilmesi mümkündür. Gib.gen.tr sitesinde yer alan GİB trafik cezası sorgulama yazısında da belirtildiği üzere kişilerin bilgi alabilmesi oldukça kolaydır ve bu konuda yararlanılması gereken hizmet ekranı şöyledir;


Beyanlı Trafik Cezası Ödeme


Kişilerin adreslerine beyan edilen cezaların ödenmesi noktasında beyanlı trafik cezası ödeme işlemleri yapılmalıdır. Beyanlı trafik cezası ödeme sayesinde kişiler aldığı tüm cezaları ödeme imkânına sahip olduğu gibi bu işlemlerde internet üzerinden kredi kartı kullanılması gerekmektedir. Kredi kartının kullanılması ile birlikte bu konuda herhangi bir sorun olmadan beyanlı trafik cezası ödeme işlemleri tamamlanabilmektedir.

Online olarak yapılan beyanlı trafik cezası ödeme işlemlerinde herhangi bir komisyon ya ad ek cüret alınmadığı gibi kişiler kurumlara giderek ödeme yapar gibi internet üzerinden ödeme yapabilmektedir.