O Ses Türkiye şampiyonu Emre Sertkaya oldu. Nefesleri kesen O Ses Türkiye finalinde performansı ile rakiplerini geçen Emre Sertkaya birinci oldu. O Ses Türkiye'de finale kalan Türkan Kürşad, Aziz Kiraz ve Tankurt Manas'ın arasından sıyrılan Emre Sertkaya, bu sezonun birincisi oldu. O Ses Türkiye'de Gökhan, 2. kez şampiyonluğu tadarken Hadise bu sene de hayal kırıklığı yaşadı. İşte O Ses Türkiye final gecesinden yaşananlar...

O Ses Türkiye final gecesinde dört yarışmacı, canlı yayında söyledikleri şarkılar ile izleyicileri etkilemeye çalıştılar. Önceki gün O Ses Türkiye yarı finaline yükselen 4 isim, canlı yayında birbirinden güzel performanslar sergiledi. O Ses Türkiye final ilk turunda Tankurt Manas "Dans Et", Türkan Kürşad "I will always love you", Aziz Kiraz "Aman aman" ve Emre Sertkaya ise "Minnet Eylemem" performansları ile yarıştılar. Ardından 2. performanslarında Tankurt "Bir sorun var", Türkan " Rolling in the deep", Aziz "Annem için" ve Emre "Haberin yok ölüyorum" şarkılarını seslendirdiler.

O Ses Türkiye finalinin ilk turunu geçerek ikinci tura adını yazdıran ilk isim Emre Sertkaya, Aziz Kiraz ve Türkan Kürşad olurken, Ebru Gündeş’in takımından Tankurt Manas ilk turda elenerek yarışmaya veda etti.

O Ses Türkiye finalinde 2. tura kalan yarışmacılar performanslarına devam etti. Bu tura kalan Türkan "Listen" şarkısını seslendirirken Emre "Saçlarını yol getir" ve Aziz ise "Bir ben bir Allah biliyor" performansları ile boy gösterdiler. İkinci turda yapılan oylamalara göre, Gökhan ve Hakan’ın takımından Emre ve Hadise’nin takımından Aziz, finale kalan iki isim oldu. Yarışmanın beğenilen isimlerinden Türkan Kürşad ise, ikinci turu geçemeyince finale kalamadı.

O Ses Türkiye final son tura kalan Aziz Kiraz " Annem için" şarkısını şampiyonluk için seslendirirken Emre Sertkaya'nın seçimi "Haberin yok ölüyorum" şarkısı oldu. Son turda O Ses Türkiye şampiyonunu belirleyecek oylar kullanıldı. Gecenin ilerleyen vakitlerinde noter tarafından getirilen SMS oylaması sonrasında Emre Sertkaya, O Ses Türkiye 5. sezonunun şampiyonu oldu. İşte Emre Sertkaya'nın O Ses Türkiye şampiyonu yapan performansı...

O SES TÜRKİYE ŞAMPİYONU EMRE SERTKAYA