David Bowie'den Amy Winehouse'a, Jimi Hendrix'ten Johnny Cash'e gelmiş geçmiş en büyük rock yıldızlarının gençlik fotoğrafları...


Jimi Hendrix


Rock tarihinin en etkili müzisyenlerinden biri olarak sayılan Amerikan asıllı gitarist Jimi Hendrix 60’ların sonlarında İngiltere’de ünlü oldu, Monterey Pop Festivali'nden sonra tüm dünyaya yayıldı. Henüz 27 yaşında hayatını kaybeden ünlü müzisyen, gitar çalmayı kendi kendine öğrenmişti. Solak olduğu için dizeleri tersten eklenmiş bir gitar kullanıyordu. Hendrix, 2003 yılında Rolling Stones dergisi tarafından tüm zamanların en büyük gitaristi seçildi.

David Bowie



Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İngiliz müzisyen David Bowie kariyeri boyunca 140 milyon civarı albüm satışı elde etmiş, rock müziğin en ünlü isimlerinden biri. Rolling Stones dergisinin "Tarihteki En İyi Şarkıcılar" listesinde 23.cü sırada, BBC'nin "En Büyük 100 İngiliz" listesinde ise 21. sırada yer aldı. 69 yaşındaki Bowie uzun süre savaştığı kanser hastalığı sebebiyle hayata veda etti.

Amy Winehouse



R&B ve soul müziğinin kraliçesi Amy Winehouse 2006'da yayımlanan Back to Black albümü ile En İyi Yeni Sanatçı, Yılın Kaydı, Yılın Şarkısı dahil olmak üzere beş dalda Grammy Ödülü'ne aday gösterildi ve beşini kazandı. Bir gecede en çok ödül kazanan kadın şarkıcı rekorunu kırdı ve beş Grammy kazanan ilk İngiliz şarkıcı oldu. 2007'de En İyi İngiliz Kadın Sanatçı dalında BRIT Ödülü kazandı. Winehouse, 2011 yılında Londra'daki evinde alkol zehirlenmesinden öldü.

Bob Dylan




Amerikalı sanatçı Bob Dylan yaşayan efsanelerden biri. Folk ve rock müzik alanındaki başarılarıyla “Yılın Albümü Grammy Ödülü”, “Yaşam Boyu Başarı Ödülü, “En İyi Şarkı Altın Küre Ödülü”, “Grammy En İyi Rock Solo Vokal Performansı Ödülü” gibi bir çok kez kendini kanıtlamış, ölümsüz müzisyenler arasına adını yazdırmış bir sanatçı.

Bruce Springsteen




ABD'li şarkıcı, gitarist ve şarkı yazarı Bruce Sprigsteen’ de“En İyi Şarkı Grammy Ödülü”, “En İyi Özgün Şarkı Akademi Ödülü” ve müzik dünyasının en saygın ödüllerinden daha bir çoğuna layık görülen müzisyenlerden biri. Özgün tarzıyla dikkat çeken sanatçının n ünlü albümleri; “Born to Run” ve “Born in the USA”.

Lou Reed




“The Velvet Underground” Lou Reed’i üne kavuşturan ilk şarkısıydı. Amerikalı sanatçı birçok tabuyu şarkı sözlerinde kullandı. Transseksüeller, seks işçileri, ve uyuşturucu bağımlılığı konularına değindi. "Transformer" adlı albümü rock tarihinin en iyi albümlerinden biri olarak kabul edilir.

Janis Joplin




Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülünün sahibi...

Elvis Presley




Olağanüstü sesiyle müzik dünyasını kasıp kavuran Presley, kilise müziğinden, opera türü eserlere, popüler müzikten rock ve blues’a kadar çok çeşitli türlerde eserler verdi. 50’lerin başından 70’lerin sonuna kadar aktif olan müzisyen sayısız televizyon programı ve belgesele konu oldu. 42 yaşında vefat eden sanatçının ünü günümüze kadar taşındı, Ölümünü kabul etmeyen fanları bile oldu.

Freddie Mercury




Queen grubunun kurucusu, "Bohemian Rhapsody", "Somebody to Love", "We Are the Champions", "Don't Stop Me Now", "Killer Queen" ve "Crazy Little Thing Called Love" gibi pek çok uluslararası hit parçanın yazarıdır. Freddie Mercury aynı zamanda “İlk Asyalı Rock Star” olarak adlandırılır. 1991 senesinde AIDS hastalığına yakalanarak 45 yaşında hayata veda etti. Rolling Stone dergisinin Tüm Zamanların En İyi 100 Şarkıcısı" sıralamasında 18. sıraya yer aldı.

Johnny Cash




Amerikalı sanatçı Johnny Cash rock ve country müziğini önemli ölçüde etkilemiş gitaristin en ünlü şarkıları "I Walk the Line", "Folsom Prison Blues", "Ring of Fire", "Man In Black" ve "Hurt”tür. Johnny Cash eşi June Carter ile ilişkisi ve sanatçının müzik hayatı "Walk the line" filmine konu olmuştur.

cnnturk.com