Bir bebeğin ilk ve en önemli besini anne sütüdür. Ancak çalışma hayatı, sağlık sorunları ya da sosyal yaşam, annelerin bebeklerinden ayrı kalmalarına ve emzirememelerine neden olabiliyor. Tam da böyle durumlar için geliştirilen göğüs pompası, bebeklerin anne sütü ile beslemeye devam etmesini sağlıyor. Peki hangi göğüs pompası sizin için daha uygun? Lansinoh Marka Müdürü Gamze Ertaş anlattı.

Terazi: Aşk ve çocuklarınızı ilgilendiren konular harekete geçmeye başlayacak. Hızlı gelişmeler yaşayabilecek, zaman zaman agresyon yaratacak durumlarla mücadele etmeniz gerekebilecek. Çocuk sahibi olmak isteyenler bu dönemde girişimlerde bulunabilirler. Yalnız olanlar aşkın daha tutkulu ve cinsellik boyutunun ön planda olacağı kısmıyla tanışabilirler.

NEDEN GÖĞÜS POMPASI?

Süt sağma seansları için çalışmaya uzun aralar vermek, çalışırken anneleri en çok zorlayan faktörlerden biri. İşe döndükten bir süre sonra her iki ya da üç saatte bir annelere 30-40 dakika süt sağma arası vermek anneleri strese sokabiliyor ve zamanla seansların aralarının açılmasına sebep olabiliyor. Oysa anne sütü, göğüsten ne kadar sık boşaltılırsa vücut yeniden süt üretiyor. Süt çekme seanslarının arasını açmak, anne sütünün azalmasındaki en büyük etken. Süt çekme süresini kısaltmanın en kolay ve sağlıklı yolu ise çift sağımlı bir göğüs pompası kullanmak.

[old_news_related_template title="Her damlası mucize bir besin… Anne sütünün 10 faydası" desc="Proteinler, karbonhidratlar, mineraller, vitaminler, yağlar… Bebeğin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içeren anne sütü doğanın en güzel mucizesi. Özellikle ilk altı ayda yeterli kilo alan bebekte anne sütü dışında hiçbir ek gıdaya da gerek olmuyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/11-13.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/her-damlasi-mucize-bir-besin-anne-sutunun-10-faydasi/"]

ARADA BİR KULLANACAKSANIZ...

Göğüs pompası seçiminde en önemli kriter göğüs pompasını hangi amaçla kullanacağınızdır. Örneğin arada bir arkadaşlarınızla buluştuğunuzda dolabınızda yedek anne sütü olmasını istiyorsanız ya da bir süre bebeğinizi emzirdikten sonra sütünüzü arttırmak için göğüs pompası kullanacaksanız, elle sağım yapabileceğiniz manuel bir göğüs pompası kullanabilirsiniz.

[old_news_related_template title="Anne sütünü arttıran besinler" desc="Diyetisyen Elif Yıldız, bebekler için en iyi besin maddesinin anne sütü olduğunu ifade etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/19-17.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/anne-sutunu-arttiran-besinler/"]

DÜZENLİ KULLANACAKSANIZ...

Diğer yandan işe başlayacaksanız ve düzenli bir şekilde göğsünüzü sağmanız gerekiyorsa elektrikli ve çift sağımlı bir pompa tercih etmeniz önemlidir. Çalışırken anne sütünün devam edebilmesi ve bebeğiniz için anne sütü stoklamaya devam edebilmeniz 2-3 saat aralıklarla sağım yapmanız önemlidir. Tekli göğüs pompalarında ortalama her sağım seansı için en az 30-40 dakika harcamanız demektir. Oysa ki her iki göğsü aynı anda sağabileceğiniz çift sağımlı bir pompa kullanmanız bu süreyi yarıya indirecektir.
Lansinoh 2’si 1 Arada Göğüs Pompası, çiftli ve tekli olarak kullanılabilir. Uyarı ve sağım fazları ile etkin sağım yapmanızı sağlar. 3 farklı sağım modu ve 8 farklı vakum seviyesi ile her annenin konforuna uygun sağım seçenekleri sunar.