Rahşan GÜLŞAN

Eskiden vallahi daha bir heyecanlıydı yeni akıllı telefon lansmanları.
Artık sızıntı fotoğraflarla her şeyi bilmiş ve görmüş oluyoruz. Tabii bu biraz da çağın hastalığı. Hiçbir şey için beklemeye tahammülümüz yok. Bu hayatımızın her yerinde geçerli. Bakmayın sadece teknolojik konularda değil, ilişkilerimizde filan da çok aceleciyiz. Neyse. Bu haftanın büyük heyecanı Android dünyasının amiral gemilerinden ve Android’in bu kadar popülerleşmesinde pay sahibi olan Samsung Galaxy ailesinin yeni yıldızının tanıtımı çerçevesinde gelişecek.



TASARIMDA DEĞİŞİKLİK YOK

Bugün itibariyle tasarım anlamında neredeyse cihazın her şeyine hakimiz. Tasarım anlamında radikal bir değişiklik yok. Bu anlamda artık Samsung, Apple gibi davranıyor. Böylece de tasarım maliyetlerini kısmış oluyor. Daha yuvarlak hatlı ve arkadaki kamera çıkıntısı kaybolmuş bir S7 var karşımızda. Ama şimdilik Samsung Galaxy S7 hakkındaki en etkileyici haber Antutu skoru.
Antutu, akıllı telefonların performanslarını rakamsal olarak değerlendiren bir yazılım. Ve ilk sızıntıya göre Antutu skoru 134704. Bu rakam Antutu’nun kaydettiği en yüksek akıllı telefon değeri. Bundan önce en yüksek değer 132620 ile iPhone 6s Plus’a aitti.
Qualcomm Snapdragon işlemci ile ulaşıldığı düşünülen değer eğer gerçekse Samsung S7’yi ezeli rakibine karşı çok büyük bir avantajla tanıtacak gibi görünüyor. Eğer bir de Micro SD kart desteği geri dönerse S7 lansmanı benim açımdan da keyifli olacağa benziyor. Bundan sonrasını Applee düşünsün.


JBL’den dikkat çeken kulaklık


Kulaklık benim çok ciddiye aldığım konuların başında. Evimde kaç tane satın aldığım ama bir süre sonra istediğim performansı vermediği için kenara attığım kulaklık var, görseniz inanmazsınız.
En son Beats Exlusive’de karar kılmış durumdayım. Birkaç yıldır iri boyutlarına, ağırlığına karşın özellikle ses kesme (Noise Cancelling) özelliği yüzünden çok sevdiğim bir kulaklık. Tabii bunda güçlü bas performansının da büyük etkisi var.

KULAĞA TAM OTURUYOR

Son bir haftadır bu fikrim biraz değişmiş durumda. Bir haftadır JBL Everest Elite 700 kulaklığı deniyorum ve gerçekten çok etkilendim. Öncelikle tasarımı çok ergonomik. İri boyutlarına rağmen kulağa müthiş oturuyor. Kulaklığın önemli avantajı hem şarjlı kablosuz hem de kablolu ve şarj gerektirmeden de çalışabiliyor olması. Kablo ile dinlediğinizde ses kesme, bluetooth gibi eğlenceli özellikleri çalışmıyor ama ses yine harika.

UYGULAMASI ÜCRETSİZ

Bu kulaklığın en önemli artısı ücretsiz gelen uygulaması. Akıllı telefonunuza yüklediğinizde kulaklığınızın bas ayarlarından hangi kulağınızın ne kadar ses kesme yoğunluğuna sahip olacağını ayarlayabiliyorsunuz.
Mesela bisiklet sürerken trafiğin olduğu yönde yoğunluğu azaltıp çevre sesi alabiliyorsunuz. Bir de trutone denilen ilginç bir kalibrasyon özelliği var. Cihaz içindeki iki mikrofonla kulağınızın şeklini anlayıp ona göre size en uygun ses ayarlarını yapıyor. Ama benim gibi ayarını kendisi yapmak isteyenler için bu özellik kapatılabiliyor. Yani paniğe gerek yok. Sonuç olarak JBL uzun zamandır ürettiği en çekici ve teknolojik olarak müthiş gelişmiş Elite 700 ile müzikseverlerin muhakkak denemesi gereken bir kulaklık.