Hafta boyunca Merkür’ün kontakları hakim olacak. Önce Pluto ve Uranüs’le, akabinde Satürn’le irtibatta olacak. Bu da hafta boyunca Merküryen konuların gündemimizden düşmeyeceğine işaret etmekte.

Merkür genel olarak bilgi, imzalar, iletişim, eğitim, karar vermek, yazmak, çizmek, düşünmek, konuşmak, seyahatler demektir. Öncelikle hafta ortasına kadar olan süreçte; takıntılardan, iğneleyici konuşmalardan, kaba ve düşüncesiz davranışlara, başkalarının özel alanlarına zorla girmekten uzak durun. Hafta ortasına kadar kullandığınız iletişim aletlerinde problemlerle karşılaşmanız olasıdır. Cep telefonları, mailler, şifreli sistemlerde sorunlar meydana gelebilir. Hafta ortası itibarıyla Merkür ile Satürn arasında uyumlu bir görünüm meydana gelecek.
Düşüncelerinizi kolayca yapılandırabilecek, daha gerçekçi bir şekilde birçok şeyi ele alabilecek, yeni eğitimlere başlayabilecek, önemli anlaşma ve imza gerektiren işlerinizi halledebileceksiniz.

Koç ve yükselen Koç;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak. Kariyeriniz ile ilgili konularda sert, zorba, acımasız, eleştirel olmamaya özen gösterin. Üstlerinizle gereksiz tartışmalardan kaçının, sınırları zorlamayın. Farklı fikir ve görüşlere de açık olmaya çalışın ve kimsenin kalbini kırmayın. İş yerinizde her önünüze gelene sırlarınızı vermeyin, gereksiz dedikodular yapmayın. Bu hafta Merkür/Satürn etkileşimi de hâkim olacak gökyüzünde.  Finansal konularda akılcı çözümler yaratabileceğinize işaret ettiği gibi para meseleleri ile ilintili konularda toplantı, görüşme, imza gerektiren konular söz konusu olabilecek.

Boğa ve yükselen Boğa;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak. Sizden saklanmış olan bazı konular önünüze düşebilir. Önemli fikirlerinizi bu hafta herkese anlatmayın, fikirleriniz düşünceleriniz çalınabilir, başkaları tarafından kullanılabilir. Hoşunuza gitmeyecek bir takım dedikodular duyabilir ve üzülebilirsiniz. Her söylenene inanmayın, size gelen bilgilerin kaynağının güvenilir olup olmadığını kontrol edin. Bu hafta Merkür/Satürn etkileşimi de hakim olacak gökyüzünde.  Hem ilişkiler, hem de ortaklık gerektiren konularda mantığınızın devreye gireceği zamanlar, bu alanlarda önemli düzenlemeler yapabilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak. Dostlarınız, arkadaşlarınızla iletişimde baskıcı, eleştirel olmamaya özen gösterin. Sizlere bir takım eleştiriler geliyorsa bunları dinlemeye çalışın ve haklılık payı olup olamayacağını bir düşünün. Finansal konularla ilgili krizler yaratmak yerine kriz çözücü noktada olmaya gayret gösterin. Özel hayatınızla ilgili herhangi bir konuyu takıntı derecesine taşımamaya özen gösterin. Bu hafta Merkür/Satürn etkileşimi de hâkim olacak gökyüzünde.  Merkür ile Satürn’ün uyumlu etkileşimi sayesinde arkadaşlarınızdan, sosyal çevrenizden destekler alabileceksiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak. Hem ikili ilişkiler hem de aile içi ilişkilerde krizler yaratmak yerine kriz çözen noktada olmaya özen gösterin, olayları ve konuları gereksiz yere büyütmeyin. Aile-ev içinde meydana gelen konuları takıntı düzeyine taşımamaya özen gösterin. Bu hafta Merkür/Satürn etkileşimi de hâkim olacak.  Merkür-Satürn etkileşimi ile iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda daha rahat bir şekilde organize olabilecek, bir takım kararlar alıp uygulayabileceksiniz. Özel hayatınız, çocuklarınızla ilgili konularda mantıklı bir şekilde karar verme zamanına işaret etmekte.

Aslan ve yükselen Aslan;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak.  İş anlamında, birlikte çalıştığınız kişiler veya müşterilerle iletişim konularında problemler söz konusu olabilir, baskıcı iletişim kurmanızdan kaynaklı sorunlar söz konusu olabilir. Müşterilerinizle veya çalışma arkadaşlarınızla kuracağınız iletişimde veya olası sorunlu anlarda kriz yaratıcı olmak yerine çözüm odaklı yaklaşmaya özen gösterin. Bu hafta Merkür/Satürn etkileşimi de hâkim olacak gökyüzünde.  Öncelikle iş ilişkilerinizde sert dil ve ifadeler kullanmaktan bu hafta lütfen kaçının. Birlikte çalıştığınız kimselere laf sokayım derken kalplerini kırmayın.

Başak ve yükselen Başak;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak.  Para ile ilgili konular için kendinizi risk almaya daha yatkın hissedecek olsanız da aslında pek tavsiye etmiyorum, para meselelerinde krizler yaratmak yerine kriz çözücü bir şekilde davranın, çözüm odaklı olun ve finansal konuları takıntı haline getirmemeye özen gösterin. Bu hafta Merkür/Satürn etkileşimi de hakim olacak gökyüzünde. Lütfen kimseyi acımasızca eleştirmeyin, kelimelerinizi, nereye gideceğini düşünerek kullanın. Her türlü anlaşma, sözleşme yapmak için de ortam fazlası ile uygun olacaktır. Kalıcı işler için imza atma zamanı.

Terazi ve yükselen Terazi;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak. Aile bireylerinizle veya evde birlikte yaşadığınız kimselerle fikir tartışmalarından uzak durmakta yarar var, kriz yaratan taraf yerine kriz çözücü tarafta olmaya özen göstermeli, kişiliğiniz, kimliğiniz sizi siz yapan değerleri acımasızca bu hafta eleştirmemeye özen gösterin. Aile içi ilişkilerde sert kelimeler kullanmamaya, kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterin. Finansal konularda başarılı kararlar verebileceğiniz bir hafta olacak sizler için. Para, finans konuları ile ilgili kendinize çeki düzen verme, toparlama zamanı olduğuna işaret etmekte.

Akrep ve yükselen Akrep;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak. Fikirlerinizi, projelerinizi bir süreliğine kendinize saklamanızda, etrafınızdaki insanlara anlatmamanızda yarar var. Yeni bir kitaba başlamak, yeni bir web projesi hazırlamak için ideal bir hafta olabilecek sizler için. Komşularınızla, kardeşlerinizle, yakın çevrenizle aynı fikirde buluşmak zor olabilir ve fikir tartışmaları neticesinde gerginlikler olabilir. Bu hafta Merkür/Satürn etkileşimi de hâkim olacak.  Önemli kararlar vermek için uygun bir hafta. Yakın çevreniz, kuzenleriniz ile iletişimde sorunlar, gerginlikler söz konusu olabilir.

Yay ve yükselen Yay;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak. Finansal anlamda zorlanma, arkadaşlıklar yüzünden kriz ortamının oluşmasına işaret etmekte, kriz çözücü ve çözüm odaklı olmaya özen göstermelisiniz. Parasal konular yüzünden kimsenin kalbini kırmayın. Bu hafta Merkür/Satürn etkileşimi de hâkim olacak. Psikolojik olarak zorlanabileceğiniz günler yaşayabilirsiniz, ciddi iletişim sıkıntıları yaşayabilir, kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Fikirlerinizi dile getirmek bu hafta zor olabilir, birileri sizleri engelleyebilir. Sizin için hobi olan bir şeyin eğitimine başlamak için de koşullar oluşabilir.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak. İşinizi yaparken fikirsel olarak baskıcı olmaktan kaçınmalısınız, yapıcı olmalı, kriz yaratmak yerine kriz çözücü davranmanızda yarar var. Aile içi iletişimde gereksiz yere inat, baskı, sert eleştirilerden de uzak durmanızda fayda var. Bu hafta Merkür/Satürn etkileşimi de hâkim olacak. Arkadaşlarınız, sosyal çevreniz, etkileşim içinde olduğunuz kişilerle ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Sosyal hayatınızı gözden geçirme, düzenleme zamanı, sizler için bu hafta. Bunun yanı sıra arkadaşlarınızla birlikte zihin fırtınaları yapıp yeni projeler de üretebilirsin.

Kova ve yükselen Kova;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak. Psikolojik olarak zorlanmaya, kronik rahatsızlıkların yeniden nüksetmesine, belli bir konu ve kişiye kafanızı takmaya, mali anlamda kriz durumlarına işaret etmekte. Bu hafta aslında biraz daha hayatı anlamaya, inançlara, felsefeye yönelik konular okumak, araştırmak için gayet güzel bir hafta. Olası çıkacağınız seyahatlerde biletinize, bavulunuza dikkat edin, başkası ile karışmasın. Bu hafta Merkür/Satürn etkileşimi de hâkim olacak. Yeni kariyer hedefleri belirleme, iş görüşmeleri yapma, işinizle ilgili önemli toplantılar, görüşmeler zamanı.

Balık ve yükselen Balık;
Bu hafta Merkür; Uranüs ve Plüton ile etkileşim içinde olacak. Dostlarınızın fikirlerine değer vermeli, onlardan gelebilecek olası eleştirileri dikkat almanız gereken bir hafta. Parasal konularda genel anlamda olumlu bir hava hâkim olmakla beraber, siz yine de içinize sinmeyeceği durumlarda kimseye kefil olmayın veya borç vermeyin. Mali anlamda, ödemeler, borçlar, krediler konusunda krizler oluşabilir. Bu hafta Merkür/Satürn etkileşimi de hâkim olacak. Bu hafta yaşamı, hayatı daha fazla anlamak üzerine kafa patlatabilir, ilahi adaleti sorgulayabilir, inançlarınızı, içsel manevi gücünüzü gözden geçirebilirsiniz.

Astrolojide Mars


Akrep ve Koç Burcu’nu yönetir. Boğa ve Terazi Burcu’nda zarar görür. Oğlak Burcu’nda yücelir. Yengeç Burcu’nda düşüştedir. Salı gününü yönetir. Ay ile düşman, Venüs ile dost. Bir günde 32-44 dakika arası hareket eder. Burçlar kuşağını 1 yıl 321 günde dolaşır. Yılda 80 gün kadar geri hareketlidir.
Mars; mücadele şeklimiz, kendimizi savunma şeklimiz, nasıl çaba sarf ettiğimiz, harekete geçme tarzımız, kavgalar, patlayıcılar, fiziksel enerjimiz, kaslar, ameliyatlar, rekabet ediş şeklimiz, kesiciler, deliciler, zarar vericiler, öfke duyma şeklimiz, sabırsızlık, hareket, hız, güç, cinselliğin zorlu tarafı, cesaret, gözü peklik, kan, vahşet, ölüm, amaç duygusu, ayaklanma, macera, girişim, motivasyon, ergenlik dönemi, yangın, kasaplar, kimyagerler, madenciler, fırıncılar, ateşli hastalıklar, safra sorunları, kan sorunları, testisler, migren, veba, sarılık, kesikler, yaralanmalar, silahla yaralanmalar, hamilelikte 3. ay, tüm kazalar, ordu, polis, terör, halka uygulanan şiddet, savaşlar, erler, cerrahlar, sporcuları sembolize eden ilk kötücül, yani malefik gezegendir.
Roma mitolojisinde Savaş Tanrısı’dır. Juno ve Jüpiter’in oğludur. Mars; Roma Devleti’nin kurucusu Romulus’un efsanevi babasıdır. Bu yüzden de Romalılar atalarının Mars olduğuna inanırlar. Asla yenilmeyen bir tanrı olarak tasvir ederler. Yunan Mitolojisi’nde ise; Olimpos’taki tanrılar Mars’tan nefret ederlerdi. Çünkü bulunduğu her alana korku ve panik yaymaktaydı. Mars, huzur kaçıran, öfke dağıtan, arabozan bir tanrıydı.
Babillilere baktığımızda ise karşımıza Mars’ın dengi Nergal çıkar. Nergal ölüler dünyasına saldırı düzenleyerek yer altı kraliçesini tahtından indirerek kendini kral ilan etmiştir. Hindistan’da Mars, Kartikeya Tanrısı olarak anılır. 6 başlı savaş tanrısıdır. İçimizdeki kötülüğü temsil etmektedir.
Doğum haritalarımızda ise Mars; nerede harekete geçtiğimizi, kendimizi hangi argümanlarla, nasıl savunduğumuzu, öfkemizi dışarıya nasıl yansıttığımızı, başımıza gelebilecek kazalar ve olabileceğimiz ameliyatların neler olabileceği hakkında bilgi verir. Yaşamımızdaki eril gücü nasıl ve ne kadar etkin kullandığımız da yine Mars ile ilgilidir. ‘Hayır’ diyebilme kapasitemiz Mars’ın gücünden gelen pozitif bir göstergedir. Bu dünyada kurban rolünden sıyrılabilmemiz için değerli bir kapasitedir. Mars’ı iyi ifade edemediğimizde bastırılan öfke, pasif, agresif tavırlar veya acımasız saldırganlık, kendi isteğini yasa haline getirmek başımıza sorun açar.
Marsınıza iyi davranın, başınıza bela işler açmayın...