Yeni bir aya girmiş bulunuyoruz. Bu ay gökyüzünde İkizler Burcu’nda yeni Ay ve ay sonuna doğru ise Yay Burcu’nda dolunay meydana gelecek. Ay’ın genelinde iletişim, seyahatler, eğitim, araştırma, öğrenme konuları gündemimizde olacaktır. Zaten boşu boşuna gündemde bir diploma konusudur alıp başını gitmiyor. Bu hafta boyunca gökyüzünde Merkür/Mars gerginliği hakim olacak

Merkür/Mars etkileşimi ile iletişimde sorunlar baş gösterebilir, daha agresif iletişim yöntemlerine maruz kalabilir veya siz böyle olabilirsiniz. Özellikle  varsa kardeşlerle ilişkilerde zorlanmalar, ağız dalaşları, tartışmalar, gergin durumlar olabilir. Bu haftaya  en anlamlı söz “2 kere düşün bir kere konuş” olacaktır. Patavatsızlıklarla karşılaşmaya veya yapmaya müsait sayılırız. Cüzdanınıza, değerli eşyalarınızda da hakim olun zira, hırsızlıkların artabileceği bir gün veya değerli eşyalarınız kaybolabilir. Açık sözlü olacağım derken sınırları aşmamaya özen gösterin. Minik önemsiz gibi görünen kelimeler yüzünden birden ortamınız büyük bir kavgaya dönüşebilir, kelimeleri kullanırken nereye vardığına, gittiğine dikkat edin. Ağzınızdan olabildiğince sevgi sözcükleri dökün, kimsenin kalbini kırmayın!

Koç ve yükselen Koç;
Bu ay ge­nel ola­rak odak nok­ta­nız, se­ya­hat­ler, ile­ti­şim, ti­ca­ri ko­nu­lar, sı­nav­lar, ta­nı­tım­lar, rek­lam, in­ter­net­le il­gi­li iş­ler-pro­je­ler, yurt dı­şı bağ­lan­tı­lı her tür­lü ko­nu, mah­ke­me­ler, ak­ra­ba­lar­la il­gi­li ko­nu­lar ola­cak­tır. Bu ay ge­nellikle siz­ler için bil­gi  ve ile­ti­şim hız­lı ve yo­ğun aka­ca­ğı, ye­ni eği­tim­ler ala­bi­le­ce­ği­niz ya da bir sü­re­dir eli­niz­de olan eği­tim­le­ri son­lan­dır­mak için sı­nav­lar, tez sa­vun­ma­la­rı, ho­ca­la­rı­nız­la gö­rüş­me­le­rin hız ka­za­na­ca­ğı bir ay siz­le­ri bek­li­yor ola­cak. Bu­nun ya­nı sı­ra İkiz­ler-Yay hat­la­rın­da mey­da­na ge­le­cek olan Ye­ni Ay’la bir­lik­te se­ya­hat­le­ri or­ga­ni­ze edebilirsiniz.

Boğa ve yükselen Boğa;
Bu ay ge­nel ola­rak odak nok­ta­nız; mad­di ko­nu­lar, ka­za­nım­la­rı­nız, büt­çe­niz, pa­ra ka­zan­ma-har­ca­ma den­ge­si­ni kur­mak, pa­ra ka­zan­mak­la il­gi­li ye­ni fi­kir­ler ve pro­je­ler üret­mek, pi­ya­sa­dan ala­cak­la­rı­nı­zı to­par­la­mak, borç­la­rı­nı­zı or­ga­ni­ze et­mek ve tak­sit­len­dir­mek, kre­di araş­tır­ma­la­rı yap­mak, ver­gi iş­le­ri­ni­zi hal­let­mek, ola­sı borç­la­rı­nız için öde­me dü­ze­ni oluş­tur­mak gi­bi ko­nu­lar ola­cak. Bu ay İkiz­ler- Yay hat­tın­da mey­da­na ge­le­cek olan ye­ni ay ve do­lu­nay­lar­la bir­lik­te özel­lik­le alım- sa­tım ko­nu­la­rın­dan ya­na bi­raz da­ha şans­lı ola­cak­sı­nız. Fa­kat pa­ra­sal ko­nu­lar­da biraz strese girebilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler;
Ay bo­yun­ca odak nok­ta­nız iliş­ki­ler-or­tak­lık­lar-an­laş­ma­lar, söz­leş­me­ler, ev­li­lik, söz, düş­man­lık­lar, im­za ge­rek­ti­ren her tür­lü ko­nu ola­cak. Özel­lik­le ger­çek­le­şe­cek olan ye­ni ay ve do­lu­nay­lar­la bir­lik­te, ye­ni iş an­laş­ma­la­rı için im­za­lar ata­bi­lir, el sı­kı­şa­bi­lir, iliş­ki­le­ri­niz­de ki so­run­la­rı ma­sa­ya ya­tı­ra­bi­lir ve çöz­mek için ça­ba sarf ede­bi­lir­si­niz. Ye­ni ki­şi­ler­le ta­nış­mak için­de ko­şul­lar şa­ha­ne, tam yaz aş­kı­nı ya­ka­la­mak için gök­yü­zü siz­le­ri des­tek­ler po­zis­yon­da ha­zır Ve­nü­s’­te bur­cu­nuz­day­ken. Ve ay ay bo­yun­ca na­sıl gö­rün­dü­ğü­nüz, na­sıl gi­yin­di­ği­niz ve ima­jı­nız üze­ri­ne ça­lışabilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Bu ay odak­la­na­ca­ğı­nız ko­nu­lar; hem fi­zik­sel hem ruh­sal sağ­lı­ğı­nız­la il­gi­li her tür­lü ko­nu, ha­ya­tın si­zi kor­kut­tu­ğu ve kı­sıt­la­dı­ğı alan­lar­la yüz­leş­mek, ar­ka­nız­dan iş çe­vi­ren-de­di­ko­du ya­pan in­san­lar­la uğ­raş­mak, ya­şam-ha­yat stan­dart­la­rı­nı­zı  yük­sel­te­cek des­tek­ler al­mak, ofis or­ta­mı­nı­zın­da kon­trol dı­şı ge­liş­me­ler, ye­ni müş­te­ri­ler, ye­ni iş pro­je­le­ri gi­bi ko­nu­lar ola­cak­tır. As­lın­da pek de din­len­mek yok si­ze, bu ay ne ka­dar yal­nız ka­lır ka­fa­nı­zı din­ler­se­niz o ka­dar kâr­da­sı­nız açık­ça­sı. Koş­tur­ma­nın ol­du­ğu, yo­ğun ve tem­po­lu hem gün­lük an­gar­ya iş­le­rin çok ola­ca­ğı bir ay olacak.

Aslan ve yükselen Aslan;
Bu ay odak­la­na­ca­ğı­nız ko­nu­lar; dost­la­rı­nız­la olan iliş­ki­ler, özel ha­ya­tı­nız, ha­ya­tın ke­yif­li ve eğ­len­ce­li ta­raf­la­rı, iş ha­ya­tın­dan ka­za­nı­lan ge­lir­le­ri­niz, için­de ol­du­ğu­nuz ak­tif gö­rev­ler al­dı­ğı­nız grup­lar-top­lu­luk­lar, der­nek­ler, klüp­ler, sos­yal iliş­ki­le­ri­niz ola­cak­tır. Bel­li ki bu ay dost­la­rı­nız­la da­ha faz­la va­kit ge­çi­re­cek, on­la­rın des­te­ğe ih­ti­ya­cı ol­du­ğu an­lar­da yan­la­rın­da ol­ma­nız ge­re­ke­cek. Di­ğer ta­raf­tan eğer ki ha­ya­tı­nız­da özel an­lam­da kim­se yok ise ayın ikin­ci ya­rı­sın­da mey­da­na ge­le­cek do­lu­nay ile bir­lik­te ke­yif­li va­kit ge­çi­re­bi­le­ce­ği­niz özel an­lam­da bi­ri­le­ri ile ta­nı­şa­bi­lir­si­niz. Şansınız da hayli açık.

Başak ve yükselen Başak;
Bu Ay yeni ay ve dolunaylarla birlikte odaklanacağınız konular;  iş ve kariyer konular, terfiler, iş görüşmeleri, patronları memnun etmek, iş seyahatleri, yeni projeleri, iş değiştirmek,  statü elde etmek için yapacağınız stratejiler, patronların gözünü boyamak için harekete geçmek, evinizle ilgili konulara daha yakından ilgilenmek belki taşınmak, tadilat işleri, boya-badana konuları, gayrimenkul almak-satmak ya da arabanızı yenilemek, ailenizi ilgilendiren konulara çözümler üretmek gibi konular olacaktır. Ay boyunca ev- iş dengesini kurmak yorucu hale gelebilir.

Terazi ve yükselen Terazi;
Bu ay ye­ni Ay ve do­lu­nay­lar­la bir­lik­te odak­la­na­ca­ğı­nız ko­nu­lar; res­mi-ya­zı­lı iş­ler, yurt dı­şı bağ­lan­tı­lı ko­nu­lar, eği­tim­le il­gi­li ko­nu­lar, vi­ze-pa­sa­port iş­le­ri, se­ya­hat­ler, ya­yın­cı­lık­la il­gi­li ko­nu­lar, araş­tır­ma ge­rek­ti­ren ko­nu­lar, ge­le­ce­ğe yö­ne­lik önem­li plan­lar, aka­de­mik iş­ler, fel­se­fi-inanç­lar­la il­gi­li ko­nu­lar ola­cak­tır. Bu ay yurt dı­şı­na çık­ma­yı plan­lı­yor­sa­nız eğer bu se­ya­hat­ten ol­duk­ça ke­yif ala­bi­le­cek­si­niz, vi­ze -pa­sa­port iş­le­ri­ni­zi hal­le­de­bi­lir, ta­til­ler plan­la­ya­bi­lir­si­niz. Ha­ya­ta ba­kış açı­nı­zı de­ğiş­ti­re­cek ye­ni dü­şün­ce akım­la­rı­na il­gi du­ya­bi­lir ve kişisel eği­tim­le­re de ka­tı­la­bi­lir­si­niz.

Akrep ve yükselen Akrep;
Bu ay ye­ni Ay ve do­lu­nay­lar­la bir­lik­te odak­la­na­ca­ğı­nız te­mel ko­nu­lar, fi­nan­sal du­rum­lar, kriz­ler, borç­lar, öden­me­si ge­re­ken zo­run­lu pa­ra­lar, kre­di­ler, ver­gi ko­nu­la­rı, sağ­lık har­ca­ma­la­rı, mi­ras­lar, na­fa­ka­lar, ka­zan­dı­ğı­nız pa­ra üze­ri­ne ola­cak­tır. Pa­ra­sal ko­nu­lar­da, öde­me­ler­de ar­tık ken­di­ni­ze bi­raz çe­ki dü­zen ver­me­li, mad­di ko­nu­lar­da har­ca­ma­la­rı­nı­zı kon­trol al­tı­na al­ma­lı­sı­nız.  Ba­zı­la­rı­nız kre­di araş­tır­ma­la­rı­na gi­re­bi­lir ama bu­nun için­de büt­çe­ni­zi iyi­ce kon­trol et­me­li­si­niz, son­ra­sın­da si­zi zor­la­ya­cak bir borç al­tı­na gir­me­mek­te fay­da var en azın­dan bu ay.

Yay ve yükselen Yay;
Bu ay ye­ni Ay ve do­lu­nay­la­rın et­ki­si ile odak­la­na­ca­ğı­nız ko­nu­lar, ki­şi­sel is­tek­le­ri­niz, he­def­le­ri­niz, fi­zik­sel ola­rak na­sıl gö­rün­dü­ğü­nüz, iliş­ki­le­ri­niz, or­tak­lık­la­rı­nız­la il­gi­li ko­nu­lar ola­cak­tır. Ay bo­yun­ca fi­zik­sel ola­rak na­sıl gö­rün­dü­ğü­nüz­le il­gi­le­ne­bi­lir, ken­di­ni­ze ye­ni bir imaj be­lir­le­ye­bi­lir, di­ye­te baş­la­ya­bi­lir­si­niz. Bu­nun ya­nı sı­ra yi­ne ken­di­ni­ze ye­ni ha­ber­le­şe araç­la­rı ala­bi­lir, mev­cut kul­lan­dık­la­rı­nı­zı ye­ni­le­ye­bi­lir­si­niz. Ken­di­ni­ze ye­ni amaç­lar be­lir­le­mek ve bu amaç­lar için ha­re­ke­te geç­mek için­de gök­yü­zü des­tek­le­yi­ci ola­cak­tır. Psi­ko­lo­jik ola­rak pek gü­ven­de his­set­miyorsunuz.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Ay bo­yun­ca ye­ni Ay ve do­lu­nay­la­rın et­ki­si ile odak­la­na­ca­ğı­nız ko­nu­lar, iş per­for­man­sı­nı­zı art­tı­rı­cı ne­ler ya­pa­bi­le­ce­ği­niz dü­şü­ne­cek, ye­ni iş ve pro­je­ler üre­te­bi­le­cek­si­niz. Bu ay bel­ki de ken­di­ni­ze ye­ni bir ev hay­va­nı ala­bi­lir­si­niz. Ye­ni bir bes­len­me me­to­du de­ne­ye­bi­lir ya da gü­zel­leş­mek için ye­ni ürün­ler, son tek­no­lo­ji uy­gu­la­ma­lar de­ne­ye­bi­lir­si­niz. Mars sa­ye­sin­de, dost­la­rı­nız ve ar­ka­daş­la­rı­nız için her ne ka­dar kriz ma­sa­sı gi­bi ça­lı­şa­cak ol­sa­nız da, ar­ka­daş­la­rı­nız­la ara­nız­da bir sü­re­dir öte­le­di­ği­niz so­run­la­rı­nı­zı çöz­mek için­de ma­sa­ya ya­tır­ma­nız ge­re­ke­bi­lir açık­ça­sı.

Kova ve yükselen Kova;
Ay bo­yun­ca ye­ni Ay ve do­lu­nay­la­rın et­ki­si ile odak nok­ta­nız, aşk ha­ya­tı­nız, dost­la­rı­nız­la iliş­ki­ler, sos­yal iliş­ki­le­ri­niz ola­cak­tır. Özel­lik­le Ve­nü­s’­ün aşk evi­niz­de se­ya­hat et­ti­ği­ni dü­şü­nür­sek bu ay bi­raz çap­kın ola­bi­lir, bir­den faz­la ki­şi işe ran­de­vu­la­şa­bi­lir­si­niz. Ha­yat­tan da­ha çok ke­yif ve zevk al­mak için odak­la­na­ca­ğı­nız, ho­bi­le­ri­ni­ze ve ki­şi­sel zevk­le­ri­ni­ze da­ha çok va­kit ayı­ra­bi­le­cek­si­niz. Mar­s’­ın et­ki­si ile özel­lik­le ener­ji­ni­zi, efo­ru­nu­zu har­ca­ya­ca­ğı­nız alan da­ha çok iş ve ka­ri­yer ko­nu­la­rı ola­cak­tır. Bu alan­da sa­vaş ver­me­ye her an ha­zır ola­cak­sı­nız ama dik­kat edin.

Balık ve yükselen Balık;
Bu ay meydana gelecek yeni ay ve dolunayların etkisi ile odaklanacağınız konular daha çok, iş-kariyer-evinize-yuvanıza ait konular olacaktır. Ayın ilk 15 günü daha çok evinizde düzeni sağlamak, evinizi daha konforu ve yaşanabilir bir yer haline getirmek, taşınmak, mülk almak-satmak gibi konular daha çok gündeminizde yer alacakken ayın son 15 günlük döneminde ise kariyer konularına odaklanacak belki de kendi işinizi kurmak için kolları sıvıyor olacaksınız. Bazılarınız yurt dışı bazlı projelerin başına getirilebilir bazılarınız iş değiştirmek için görüşmelere çağrılabilir.

ASTROPSiKOLOJi


3 yanımız var hepimizin. Travmatik-ayakta kalan ve sağlıklı yanımız. Bunca yalnızlığın sebebi ise, travmatik tarafımızı tanıtıyoruz yeni insanlara.
Travmatik yanınız: Tüm olumsuz koşullara, acılara, üzüntülere, problemlere maruz kalan yanınız. Pek severiz aslında bu yanımızı kullanmayı. Ayakta kalan ise, onca travmanın sonunda yoluna devam eden, hayatın akışına uyum sağlamaya çalışan, hayatı inadına idame ettiren. Sağlıklı taraf ise, ruh-beden-zihin üçlemesinin uyumlu çalıştığı zamanlarda ortaya koyduğumuz yanımız, nadiren de olsa. Ayakta kalmak her zaman sağlıklı bir şekilde olamayabiliyor. Bazen ayakta kalmak için çok konuşur, çok savunma yapar, çok yer, çok severiz, bazen de ayakta kalmak için kurtarıcı oluruz ya da sonsuz iyilik peşinde koşarız, mesafe koyarız, duvarlar öreriz sokmayız içeri kimseyi. Hepimizin hayatta kalan yanı çok değerli. Bir şekilde hepimizin irili ufaklı travmaları var, bu travmalardan bizi çekip çıkaran yanımız. Tüm savunma mekanizmalarımız aslında “Ayakta kalan” yanımızın ürünleri. En iyi bildiğimiz senaryolar, konfor alanlarımız.
Bir de sürekli hızlı geçişler içinde olduğumuz bilinçlerimiz var. Bazen çocuk bilincinde, bazen ergen bazen fetüs bilinci bunlar en çok kullanılan. Bunların yanı sıra, gençlik bilinci, genç yetişkin, olgunluk, yaşlılık ve ölüm bilinçlerimiz var. Hepsini kullanıyoruz aktif bir şekilde. Hatta bazen aynı gün içinde, hem ergen hem çocuk hem yetişkin bilincin üçünü de deneyimliyoruz. Tabii bazen bir bilinç evresini çok sever orada sürekli takılmayı severiz. En çok karşılaşan ise çocuk ve ergen bilinci.
İşte doğum haritamızda astrolojide Ay, bizim günlük yaşam içinde hangi yanımızı en çok kullandığımızı, hangi bilinçte takıldığımızı gösterir. Doğum haritanızdaki Ay’ın haritanızın neresinde hangi açılar altında tüm bunlar sizin ruhsal gelişiminiz hakkında bilgi verir. Doğum haritanızda ki Ay, ruhun aldığı yaraları ve iyileşme yöntemlerini gösterir. Ruhun bu dünyaya nasıl bir hikaye ile geldiğini de. Keşke herkes temel seviyede de olsa astroloji bilse... kendisine karşı farkındalığı o kadar artar ki. Bir konu, belirli-somut bir düzene taşındığı anda çözüme giden yol çok daha kolay oluyor. Astroloji bu sebep-sonuç ilişkisini muazzam veriyor. Doğum haritanızdaki Ay, sizin ruhsal tüm ihtiyaçlarınızın neler olduğuna dair harika bilgiler saklıyor içinde. Hatta astrolojide Ay sizin nasıl bağlandığınız hakkında da ipuçları veriyor. Sağlıklı bağlanıp-sağlıklı ayrılabiliyor musunuz ? Sağlıklı ayrılamayan-sağlıklı bağlanamaz ve ilk ayrılık anne ile olan ayrılıktır. Astrolojide Ay ise sizin annenizle olan ilişkinizi gösterir. Kısacası Ay, sizin nasıl bir bağlanma-ayrılma dinamiğine sahip olduğunuzu da gösterir, bilgi verir. Ya travmatik bağlanırız, ya kaotik bağlanırız ya sağlıklı bağlanırız ya da bağlanamayız. En zoru da aslında bağlanamamak. Bağlanamayan kişiler ayrılamazlar da. Ve bağlanamama aslında kendini herhangi bir şeye ait hissedememe demektir. Aidiyet duygusunun gelişmemesi. Bu bağlanma konusu tabii biraz tartışmalı, çünkü işin içinde annenizin sizi nasıl doğurduğu ne kadar beslediği gibi parametrelerde var. Ve iyte astrolojide tüm bunlar Ay ile incelenir. Ay burcunuz, Ay’ın diğer gezegenlerle kurduğu kontaklar vs...
Bu noktada astroloji sadece bir kehanet aracı değil, kişinin kendini fiziksel-ruhsal-zihinsel bir tanıma aracı aslında... İşin iyi tarafı astrolojide Ay yani ruh iyileştirilebilir tarafımız.. ;)