Ülkem Cumhuriyet’ten bu yana, bu denli yoğun ve boğucu sıkıntılarla karşı karşıya kalmamıştır. Vatandaş; her gün art arda gelen şehit haberlerine mi; haksızlığa, hukuksuzluğa mı yoksa ekonomik sıkıntılarına mı yansın? Toplum psikolojisinin ne hale geldiğini de her gün televizyon haberlerinden izliyoruz. En kötüsü de tüm bu etkenlerin toplumda yarattığı umutsuzluk…

Bu sıkıntıları aşabilmenin tek çözümü, bu iktidarı demokratik yoldan indirmektir. Bunu da yapacak Cumhuriyet’in kurucu partisi CHP değil mi? Öyle ise;
CHP “Ayağa kalk” ülkede büyük sıkıntılar yaşanıyor… Bunları aşabilmenin yolu gelecek seçimlerde CHP’nin başarılı olmasıdır. Yeni değil, yenilenen bir CHP ile meydanlara çıkınız. Altı seçimdir, başarı yakalanamıyorsa, burada birtakım sıkıntılar olduğu gerçeği de ortadadır. Bu sıkıntıları parti üst yönetimindeki “AKİL”ler ve siyaset mühendisleri üzülerek söylemek gerekirse çözememişler. Sayın Kılıçdaroğlu altı seçimdir çok koşturdunuz, meydan meydan ülkeyi dolaşıp gerçekleri anlatmaya çalıştınız. Sonuçta parti, seçimlerde başarı sağlayamadı. İlginç olan tüm ülkede seçmen sayısı artmasına rağmen seçim sonuçları CHP için başarısız olmuştur. Tüm dünyada siyaset bir takım oyunudur. Bu takımdaki başarısız oyuncular ayıklanmalıdır.

ŞU SEÇİM SONUÇLARINA BİR BAKIN

Sayın Genel Başkan;
-Seçim başarısızlığının nedenleri açık ve net olarak ortaya konulmalı ve çözümleri bulunmalıdır.
-Bu başarısızlıkların nedeni üst yönetim mi; aday belirlemedeki yanlışlıklar mı yoksa il ve ilçe örgüt yapılanması mı?
-Seçim sonucu kent istatistikleri Sayın Genel Başkan’ın önüne getiriliyor mu?
-Çoğu yerde seçimle, bazı yerlerde de parti delegelerine seçim yaptırdınız. Öğrenmek istiyorum parti delegelerinin sizin adayınızın dışında başka bir adayı seçme şansı olabilir mi?
-CHP de gazeteci milletvekili sayısı kaçtır? Oldu olacak biraz daha bu sayıyı yükseltemez misiniz?
-Seçmen Sayın Kılıçdaroğlu’nun iyi bir hesap adamı olduğunu bilmektedir. Lütfen adını açıklamayacağım kentin seçim sonuçlarına göz atabilir misiniz…

Toplam oy CHP’nin oyu Yüzde
2007 366.896 68.976 %18,8
2011 426.900 84.248 %19,6
07 Haziran 2015 448.225 72.885 %16,6
01 Kasım 2015 461.411 69.721 %15,3

TRİBÜNLERDEN SAHAYA İNİNİZ…

2007-2015 yılları arasında o ildeki seçmen sayısı artışı yaklaşık “100 bin”. Bu sonuçlar parti üst yönetimine neler anlatıyor, doğrusu çok merak ediyorum. İktidar partisi ne yaptı? 7 Haziran listelerini büyük oranda değiştirdi ve oy oranını 41’lerden 49‘lara taşıdı. CHP ne yaptı, aynı liste ile seçime gitti. Sonuç… İşte siyaset mühendisliği bu değil mi? Anadolu’da derler ki “Oyunu kuralına göre oynayacaksın” Siyasette dürüstlük çok önemli ama gereksiz yiğitliğe yer yok.

Bu yapılan siyasi mühendislik hataları yalnız partiyi değil, Türkiye’nin demokratik geleceğini de etkiliyor. Bugün ülkede yaşanan demokrasi ayıplarının nedeni de muhalefet partilerinin başarısızlığıdır. Halk muhalefet partilerinin iktidar olabilme şansının çok az olduğuna inanıyor. Bu imaj mutlak silinmelidir.
Halk diyor ki; CHP’nin siyaset mühendisleri, akilleri, üst yöneticileri, senin cilalı adayları değil, benim kucaklayacağım adayları bana getirin. Rahmetli babam derdi ki; “Evlilik temelleri atılırken bir yanlışlık yapılıyor… Kız istemeye değil, damat istemeye gidilmelidir.”

CHP “Ayağa kalkın, illere gidin. Yalnız partililerle değil, halkla buluşun, konuşun, gerekirse anket yaptırın. Bunun sonucunda da o adaylara gidip sizler davet edin. Sokağa inmezseniz Türk insanının yüreğine giremezsiniz.”
Sakın kulak arkası etmeyin, sonbaharda erken seçim var! Rahmetli Ecevit’in dediği gibi “Tirübünlerden sahaya ininiz”. Seçim sokakta kazanılıyor. Şimdiden seçim kazanacak kadrolar oluşturun. Parti içindeki ilkelerle örtüşmeyen ayrık otlarını temizleyin. Yeni CHP değil, Cumhuriyetin CHP’si olarak yola çıkalım.

Son söz;
Bahane kıl gibidir herkeste bulunur ama çare akıl gibidir az kişide bulunur.