Yaptığımız her şeyi kıskanan Almanya’dan dev yatırımlarımıza karşın zayıf bir hamle geldi! Şöyle ki; üçüncü havalimanını çekemeyen, bitmemesi için Gezi olaylarını destekleyen, her türlü madrabazlığı yapan Almanya’nın Aspirin’i üreten şirketi Bayer gitti, tohum şirketi aldı.
Biz duble yollarla, köprülerle, geçitlerle, yüksek hızlı trenlerle uğraşırken, sen git ABD’li tohum ve tarım ilaçları üreticisi Monsanto’yu 66 milyar dolar trink para karşılığı al... Bildiğin tarım yahu... İnşaat yapıp AVM dikmek varken hâlâ tohum atıp, fide diken mi kaldı? Bu Almanlar adam olmaz!
Monsanto denilen şirket alt tarafı mısır, soya fasulyesi, pamuk, buğday ve şeker kamışı gibi ürünlerin GDO’lu tohumlarını üretip satıyor. Tarım ilaçları işi de yapıyorlar. Hepi topu bu! O kadar para verilir mi? Bu Almanlar hakikaten hesap kitap bilmiyor. Neden mi? İşte maliyetleriyle dev yatırımlarımız;

Alman çatlatan yatırımlarımız

Üçüncü havalimanı, 13.5 milyar dolar...
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 310 kilometre bağlantı otoyolları, 3 milyar dolar...
Osman Gazi Köprüsü ve 435 kilometre İstanbul-İzmir Otoyolu, 6.5 milyar dolar...
Çanakkale Köprüsü ve 433 kilometre Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu, 4.5 milyar dolar...
Marmaray, 3 milyar dolar...
Avrasya Tüneli, 1.2 milyar dolar...
Büyük İstanbul Tüneli, 3.5 milyar dolar...
Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren, 3.8 milyar dolar...…
Ankara-İzmir yüksek hızlı tren, 3.5 milyar dolar...
Ankara-Sivas yüksek hızlı tren, 3 milyar dolar...
Kimisi yapıldı, kimisi yapılıyor. Toplasan 45.5 milyar dolar ediyor.

66 milyar doları toprağa gömdüler!

Hadi inşaatı duran ve ne zaman biteceği belli olmayan Ruslara yaptırdığımız Akkuyu Nükleer Santrali’ni de işe katalım. Yaklaşık 20 milyar dolarlık yatırım da oradan desek, etti mi size 65.5 milyar dolar. Ha gayret, Alman Bayer şirketinin tek kalemde 66 milyar dolara aldığı tohumcu Monsanto’nun fiyatını yakaladık!
Zira bu projelerin çoğunun parasını bile ödemeden özel sektöre 15-20 yıl işletmeleri karşılığında yaptırdık, yaptırıyoruz. Bildiğiniz borçlanıyoruz.
Yani oralardan herhangi bir gelir gelmeyeceği gibi eksik kalanı da bütçeden ödeyerek tamamlayacağız. Olsun... Yine de kıskançlıktan çatlıyorlar! Yapamıyor garipler...
Asrın liderinin dediği gibi; “Biz biliriz, gayet iyi biliriz, çok iyi biliriz”
Almanlara da öğretelim de 40 yıl kulumuz, kölemiz olsunlar!