İngiltere’deki de çocuk. 11-12 yaşlarında. Türkiye’deki de çocuk. 11-12 yaşlarında.
İlki şanslı çocuk.
Diğeri talihsiz çocuk.
İngiltere’de BBC (devletin radyo-televizyon kuruluşu) yaşları 11-12 olan 1 milyon İngiliz çocuğa; “makineleri makinelerle konuştursunlar ve endüstri 4-0 teknoloji devrimine aktif olarak katılsınlar” diye bedava “micro: bit” dağıtmaya başladığını açıkladı. Aynı gün Türkiye’nin TRT’si (devletin radyo-televizyon kuruluşu) “Hepimiz Ensarız...” haberi yayınlandı.
150 vakıf başkanı.
Hepsi iktidara yakın.
Sözleşmiş, toplanmışlar.
Uzun masada oturmuşlar.
“Bir sapığın, sapıklığı” diyorlar.
“Bir vakfı bağlamaz” buyuruyorlar.
“Ensar Vakfı“nı savunuyorlar.
TRT, bu “savunma haberini” veriyor. Aynı TRT, bu haberle bağlantılı olarak şu “rezil tabloyu” da, haber namusu adına, vermesi gerekir.
Rezil tabloyu vermiyor.

*  *  *

Rezil tablo şu:
Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) kiralanan evlerde kalan 9-10-11-12 yaşlarındaki 45 öğrenciye öğretmenin cinsel tecavüz ettiği ortaya çıktı. Öğretmen tutuklandı. 2008 yılında da Çorum’da Ensar Vakfı’na ait yaz Kuran Kursu’nda 15 yaşında 2 kız çocuğu öğrenciye hocaları tecavüz etti. Ankara Çankaya’da bir lisenin din dersi öğretmeni M.Y.A hakkında 3 kız öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla 66 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Beykoz’da bir lisede ders sırasında tayt-pantolon giyen kız öğrencilere “şehvet duyduğunu” söylediği iddia edilen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni E.Ş’ nin 4.5 yıl hapsi istendi. Aydın’ın Nazilli İlçesi’ne 23 kilometre uzaklıktaki kırsal Derebaşı Mahallesi Çayırlı Ortaokulu’nda hizmetli M.Ş, 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunmaktan tutuklandı. Bursa’da sosyal bilgiler öğretmeninin 5 kız öğrencisine uygunsuz fotoğraf ve cinsel içerikli mesajlar yazdığı tespit edildi. Kayseri’de lise son sınıf öğrencisi Cansel Buse, evli öğretmeni tarafından tecavüze uğramasının yarattığı ağır ruhsal bunalımdan kurtulamayarak intihar etti. Kocaeli çocuk sığınma evinde küçük yaşta çocuklar pencere camından başlarını dışarı uzatıp, “imdat kurtarın bizi...” diye bağırdılar. Bunların cinsel tecavüze uğramış, ağır travma yaşayan çocuklar olduğu ortaya çıktı. Niğde’de bir öğretmen 12 öğrenciye cinsel istismardan tutuklandı. Diyarbakır’da bir öğretmen tacizden gözaltına alındı. İzmir’de bir kişi, Suriyeli kız çocuğuna tacizden tutuklandı.

*  *  *

Bir bağlantı haber daha var.
TRT, Ensar Vakfı tecavüz haberinin yanında “Cübbeli Ahmet Hoca’nın kitabı” haberini de vermesi gerekirdi. Vermedi. Ahmet Mahmut Ünlü adlı Cübbeli Ahmet Hoca, “Her Bir Uzuv İçin Okunması Münasip Olan Şifa Ayetleri” isimli kitabında “Erkeğin Cinsel Organı İçin Okunacaklar” başlığı altında şunları yazdı:
1. Tertip: “Bakara suresinin 260’ıncı ayeti kerimesinin bir kısmı suya okunur. Bu okunmuş sudan alınıp tenasül organına serpilir.
2. Tertip: “Tenasül uzvunun zayıflığının giderilmesi için El-Adiyat suresi okunup üflenir.”
3. Tertip: “Allah’ın Kayyum ismi zikredilerek tenasül uzvuna üflenir.
4. Tertip: “Sabah akşam yedi ismi şerifi yüz kere okumaya devam eden kişi ebediyen tenasül organı iktidarsızlığı görmez.”
Cübbeli Ahmet Hoca’nın bu kitabı yayınlanır yayınlanmaz satış rekoru kırdı, çok satan kitaplar listesinde ön sıraya girdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Kulliyesi’nde Cübbeli Ahmet Hoca’yı kabul edip, görüştü. Birlikte çektirdikleri fotoğraf gazetelerde yayınlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da Cübbeli Ahmet Hoca’yı evinde ziyaret etti. Hocanın sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU, Cübbeli Ahmet Hocaefendi’yi hanesinde ziyaret ederek sohbet ve muhabbet ettiler.”

*  *  *

Sohbette maslahat var mıydı?
Bilmiyoruz.
Tablonun rezili çıktı.
Türkiye’de ilahiyat (Allah’ın varlığı ve sıfatlarını konu alan disiplin) özgür felsefeye dönüşemedi, kör inanç oldu. Cübbeli’nin “ayetle tenasül organı kalınlaştırma” kitabı satış rekoru kırıyor. Evlerinde küçük çocuklara tecavüz edilen vakfı korumak için de 150 vakıf temsilcisi ile birlikte Başbakan ve Aile Bakanı, “Hepimiz Ensarız” diye bağırıyor.