Burnundan kıl aldırmaz tavrını, afrayı tafrayı terk etti. Ortadoğu’nun “Sünni İslam Lideri” olma hedefinden vaz geçti. İsrail ve ABD’ye yanaşıyor. Rus lideri Putin’e yoldaş, İsrail Başbakanı’na kardeş oldu. Mısır darbecisi Sisi ile de yakında kucaklaşacak. Bütün bunlar sahneye yeni konulan “dost kazanıyoruz” piyesinde oynanıyor.
Büyük düş kırıklığı!
Türkiye’nin dostlarını düşman yaptı. Şimdi düşman yaptıklarını yeniden dost tutmaya girişti.
Aklın yok mu?
Varsa neredeydi?
Oysa ona yürekten inananlar şarkı sözü yazıp beste yapmışlardı: “Gözleri Yaman. Göğsünde İman. Seninleyiz biz her zaman. Ak gönüllü Uzun Adam. Recep Tayyip Erdoğan” diyerek vurmalı sazlar eşliğinde hep bir ağızdan söylüyorlardı. Seçim günleri meydanlar bu şarkıyla coşuyor, demini buluyordu.
Şimdi sessizler.
Ağır ruhsal bunalım.
Derin depresyondalar.
Uzun Adam onları kandırırken suçüstü yakalandı. Filistin’e deniz ablukasını kaldıramadı. Döndü, İsrail ile sarmaş dolaş oldu. Onun Başbakanlığı sırasında verdiği destek ve dolduruşla Gazze’ye Mavi Marmara Gemisi’ni götürenler şimdi “Uzun Adamın U Dönüşünü” davanın hamuruna sindiremiyorlar ve “davamızı, inancımızı, İsrail’e sattın” demeye getiren ağır sözler söylemekteler.

*  *  *

Uzun Adam ise onlara; “Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı’na mı sordunuz” diyerek azarlama çekiyor. Oysa İsrail komandolarının 10 Türk’ü öldürdüğü Mavi Marmara Gemisi ile Gazze’ye un- makarna- gömlek- ayakkabı- ilaç-mama-çocuklara oyuncak götüren İHH’yı günün başbakanı olduğu yıllarda övmüş; “İHH, masumların yoksulların yüreklerini ferahlatan insani yardım kuruluşu...” diyerek göklere çıkarmıştı.
Mavi Marmara!
Tahrik gemisiydi.
İsrail’i tahrik edecek.
İsrail gemidekileri vuracak.
Alkışı; “çaresiz Müslüman’ın yanında duran ve kan akıtıcı İsrail’e de posta koyan...” uzun adam alacaktı.
Aynen böyle oldu.
Şimdi Uzun Adam’ın muhteşem U dönüşü ile karşı devrim, yavrularını yiyor. İlk yenilen yavru Mavi Marmara gemisini Gazze’ye götürme tahrikçisi yandaşlar oldu.

*  *  *

Arşivde var.
Bulup okuyabilirsiniz.
İsrail Savunma Bakanı da PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin yanında durduklarını ilan etmişti. İsrail Savunma Bakanı ayrıca, “Bizim için İran, IŞİD’den daha tehlikelidir” demişti. Uzun Adam, baş parmağını avuç içine gömüp dört parmaklı el işareti yaparak Mısır ile Türkiye ilişkilerini bozmuştu. İsrail ise Mısır ile bozuk olan ilişkilerini düzeltmişti.
Uzun Adam, ne yapacak?
Dönmeye devam.
Sisi ile de kucaklaşsın!
Seyredin manzarayı!
İsrail-Mısır-Türkiye!
Yeniden kol-kola.
Bak şu protokole!

SÖYLEŞİ


İstihbarat perişan!


Fatih’te daire kiraladılar. Dairenin camlarını güneşlikle kapattılar. Üç ay oturdular. Üç ayda perdeyi hiç açmadılar. Apartmanın diğer katlarında oturanlarla yüz yüze gelmemeyi başardılar. Daire giriş kapısı üzerine bir de demir kapı yaptırdılar. Alt katta oturan yaşlı kadın, bu kuşkulu insanların oturduğu daireden pis kokular geldiğini gördü, normal olmayan tıkırtı sesleri duydu. Şüphelendi. Muhtara haber verdi. Muhtar aldırmadı. Belediyeye yönlendirdi. Yaşlı kadın belediyeye ulaşamadan bu dairede kalanlar hava meydanında katliam yaptılar. Yaşlı kadın belediyeye ulaşsaydı onlar da kaymakama git diyeceklerdi. Sorun güvenlik sorunu değil, istihbarat perişan!