Yine feminist bir haftamdayım.
Bazı okurlarım beni erkek düşmanı sanacak ancak öyle olaylara şahit oluyoruz ki ‘kızmak’ lafı duygularımı anlatmaya yeterli olmuyor.
Mesela kadını bir erkeğin mallarıyla eş tutan zihniyet beni hem çok kızdırıyor, hem de üzüyor. Darbe falan derken bazı rezil yorumlar ve olaylar arada kaynayıp gitti ancak Trabzon Basketbol takımı 2. Başkanı Veysel Taşkın’ın ‘’Darbeci gavur piçlerin malları ve karıları artık milletin ganimetidir’’ diye yazıp sosyal medyada paylaştığı mesaj benim aklımdan çıkmadı.
Veysel Taşkın sonradan pişman olup kızgınlıkla yazılmış sözler deyip mesajı silse de bu bir zihniyetin göstergesidir.
Kendisine sormak isterdim o ganimetlerle ne yapmayı düşünüyor? Kendine bunu nasıl yakıştırıyor?
Biri bu bey ve onun gibilerine 21. yüzyılda olduğumuzu, cahiliye devrinin kapandığını ve kadınların ganimet ya da alıp satılan mal olmadığını anlatmalı.
Yine iş annelerde bitiyor.
Bu tür ibretlik insan adaylarına bakıp oğullarımızı ona göre yetiştirmemiz gerekiyor. Kadınlar, anneler önce kendilerine saygı duyacak ki çocuklarını da öyle yetiştirsinler.

* * *

Aslında bizim gerçek Türk kültürümüzde anaya, kadına saygı çok önemlidir.
Ne zaman ki dinin ne olduğunu bilmeyen cahiller Müslüman olmayı Arap olmakla karıştırdılar; kendilerine faydası olmayan Araplara özendiler işte böyle anaya, bacıya saygısız, kadını erkeğin malı zanneden ara formlar meydana çıktı.
Özümüze dönüp çocuklarımızı gerçek Türk kültürüne göre yetiştirirsek belki gelecek nesiller kurtulur.
Hadım etmek yetmez!
Sonunda tecavüzcü denilen yaratıklara hadım cezası çıktı. Gecikmiş de olsa bu konuda atılmış önemli bir adım.
Yargı kararıyla getirilecek yükümlülükler arasında, “Tedavi amaçlı programlara katılmak, suçun mağdurunun oturduğu ve çalıştığı yerleşim bölgesinde ikamet etmekten yasaklanmak, mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmaktan yasaklanmak, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmaktan yasaklanmak” da yer alıyor.
Yine de yetmez!
Daha caydırıcı maddeler eklenmeli. Ayrıca bu cezaların infazı televizyonda da gösterilmeli ki görüp ibret alsınlar ve korksunlar. Başlarına geleceğin ne olduğunu anlamazlarsa bunlar durmaz.

* * *

Daha geçen gün okumadık mı gözü dönmüş bir yaratığın eve uyutucu spreyle girip herkesi uyuttuktan sonra evin 4 yaşındaki kızını alıp sokakta tecavüz ettiğini.
Orada bir kadın varken bile küçücük bir bebeğe insanlık dışı şeyler yapabilen birine ne ceza verilir?
Sizce hadım etmek yeterli mi?
Hele çocuk tecavüzcüleri mutlaka daha ağır cezalarla cezalandırılmalılar. O bebekler bizim çocuklarımız!
Bazıları bu yeni yasayı tasvip etmiyormuş. ‘’Kurunun yanında yaşlar da yanabilir, ya tecavüz etti diye iftira atılırsa adam suçsuzsa’’ diyorlarmış.
4 yaşındaki çocuğa tecavüzün yanlışı, iftirası olmaz!
Ha diğer durumlar içinse yanlış anlaşılmaya yol açacak durumlardan uzak durun beyler.