27

Hayatınızda hiç Bozcaada’ya gittiniz mi?
Bazı yerleri sevmek için illa oraya gitmek gerekmiyor, gitmeseniz de seversiniz. Taşını, toprağını, sahile vuran beyaz, köpük köpük dalgalarını, minicik Rum evlerini, şahane domateslerini, üzümlerini, rüzgar değirmenlerini, kedilerini inanın hiç görmeseniz de seversiniz.
Ama eğer görüp bir kere mis gibi havasını da içinize çektiyseniz sevginiz aşka döner.
Bozcaada bu ülkenin iyi-kötü bakirliğini korumuş, az sayıdaki doğal cennetinden biri...
Ama merak etmeyin, biz burayı korumadık. Ada olduğu için, havası Ege’deki tatil yörelerinden biraz huysuz olduğu için bakir kaldı.
Ama tabii ki betonsever, ihalesever ülke iktidarı bu ‘kötü gidişe’ dur demeliydi.
Bu ülkede devlet var arkadaş! Bozcaada’nın kumu nasıl tanışmaz betonla, ihaleyle…
Sulubahçe Koyu 227 bin 200 lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılıyor.
El değmemiş, şezlong ve şemsiye parası zulmü görmemiş, yüksek sesli müzikten nasibini almamış bu güzelim koy üç yıllığına işletmeye açılacak. Ve ihaleyi alana arazi üzerine küçük de olsa bina yapma izni verilecek. Sonrasını ise bilmiyoruz. Mesela bugün herkese açık olan plaja kapı yapılacak. Giriş parası alınacak.
Ya bunu yapmayın işte! Kıymayın, Allah rızası için yapmayın! Vallahi günahtır!
Bırakın yerli halkın ve tatil için, dinlenmek için bazılarının tercih ettiği bu minicik ada Ege’nin, Akdeniz’in zulmünden kaçanların istediği gibi kalsın.
İçinde sponsorlu şemsiyesi, plastik şezlongu olmayan plajlarımız olsun bizim de! Bozcaada’dan uzak tutun beton tankerlerinizi!

11


‘Bir Kuşaktan Bir Kuşağa’ Zülfü


Heyecanla beklediğim ve Zülfü Livaneli’den sevdiğimiz şarkıların sevdiğimiz sanatçılar tarafından seslendirildiği albüm nihayet dijital ortamda yayınlandı.
Açıkçası son zamanlarda bu tarz albümler konusunda çok fazla hayal kırıklığı yaşamış olduğum için beklentiyi mimimuma indirip dinledim albümü.
Çok güzel performanslar var. Mesela Funda Arar ‘Zor Yıllar’ı çok güzel seslendirmiş. Sıla ‘Belalım’a yepyeni bir soluk katmış. Banu’dan çok sevdiğim ‘Gözlerin’e Yeni Türkü çok yakışmış. Yaşar, ‘Gün Olur’u harika seslendirmiş. Ama bana göre bu albümün kahramanı müthiş düzenlemesi ve vokaliyle Kardeş Türküler grubu olmuş. Şarkının özünü yitirmeden bambaşka ve çok yüreğime dokunan bir atmosfer yaratmışlar.
Albüm muhakkak dinlenmeli. Tavsiye ederim gönül rahatlığıyla.

10


‘Süper Ay’ zulmü


Boynumuz ağrıdı gökyüzüne bakmaktan. Ay her buluttan çıktığında bir heyecan, yüreğim pırpır etti.
Çıkan onca habere, gazlamaya bir süre inandım da güzeller güzelini daha büyük gördüğüme. Ama sonra heyecan yerini tabii ki hayal kırıklığına bıraktı.
Meğerse çıplak gözle anlayamayacağımız kadar bir fark varmış ‘Süper Ay’ fenomeninde. Bir kez daha sosyal medya kurbanı oldum anne...
Ama her seferinde inanıyorum. Bir daha yemeyeceğim bu numaraları!