Başakşehir bir Grasshoppers değil, artıları daha fazla. Maçı kazanmak adına savunma ve hücum bölgesi de dahil olmak üzere akılcı bir oyun ortaya koydular. Uzun süre bir kişi eksik oynamalarına rağmen, disiplinli oyun anlayışından uzaklaşmadılar. Bu da Başakşehir’e maçı kazandıran kilit nokta oldu. Fenerbahçe’de Pereira gitti ama enkazı kaldı. Portekizli, Terrenao ile birlikte sarı-lacivertlilere çok yanlış transferler yaptırdı. Bugün savunmada oynayan iki oyuncu aynı tip. Kjaer yok, savunmada sıkıntı var. Yedikleri golde Mossoro’ya bir hamlede bile bulunamadılar. Sen rakibi bu kadar rahat bırakırsan, o da topu alıp köşeye bırakır. Ustaca bir vuruştu, Volkan’ı da eleştirmek haksızlık olur.

ADVOCAAT’IN İŞİ ZOR

Orta sahada Salih bir şeyler yapmaya çalıştı ama hücuma yönelik çok fazla üretkenlik gösteremedi, yalnız kaldı. Emre Belözoğlu’nun kırmızı kart görüp oyundan çıkmasına kadar Fenerbahçe pozisyon bulmakta zorlandı. O dakikadan sonra Fenerbahçe’nin iyi olması, rakibin eksik kalmasıyla alakalıydı. Mehmet Topal’ın atılmasıyla denge sağlandı. Böylesine iki tecrübeli oyuncunun acemice hareketlerini de anlamak mümkün değil. Yaptıkları kontrolsüz hareketler rakibi ağır şekilde sakatlayacak cinstendi. Dick Advocaat’ın hamleleri yerinde ve cesurcaydı. Ancak Hollandalı teknik adamın elindeki bu kadro ile işi zor. Birçok noktaya transfer yapılması şart. Saha içinde takımı toparlayacak bir ağabey de yok. Bu da Fenerbahçe için önemli bir eksik gibi duruyor.

HAKEMİ KUTLUYORUM

Hakem Ali Palabıyık’ı kutluyorum. Bana göre çok doğru iki kırmızı kart gösterdi. Ufak tefek hataları dışında, her iki takıma karşı tutarlıydı ve adil bir şekilde karşılaşmayı yönetti. Umarım sezon boyunca bu şekilde devam eder. Fenerbahçe’nin iptal edilen golünde ince bir ofsayt var ama doğruydu.