Tür­ki­ye Bü­yük Mil­let Mec­li­si­’ne Baş­kan­lık ya­pı­yor ama, onu se­çen TBMM’­nin Ku­ru­luş Yıl­dö­nü­mü’­nü kut­la­mı­yor!..
Şa­şır­dı­nız mı?..

*  *  *

O Mec­lis Baş­ka­nı ki, ana­ya­sa­nın la­ik­lik il­ke­si­ne sa­dık ka­la­ca­ğı­na na­mus ve şe­re­fi üze­ri­ne ye­min edi­yor!
Son­ra la­ik­li­ğin yer al­ma­ya­ca­ğı din­dar ana­ya­sa ya­pa­cak­la­rı sö­zü­nü ve­re­bi­li­yor!..
Şa­şır­dı­nız mı?..

*  *  *

Din­dar ana­ya­sa söy­le­miy­le mü­eb­bet­lik ana­ya­sa­yı il­ga su­çu­nu iş­le­yen kol­tu­ğun­da otur­ma­ya de­vam edi­yor, ama de­mok­ra­tik hak­la­rı­nı kul­la­na­rak lâ­ik Ana­ya­sa­’yı sa­vu­nan­lar, ya­ka pa­ça gö­zal­tı­na alı­na­bi­li­yor!..
Şa­şır­dı­nız mı?..

*  *  *

Tür­ki­ye­’de par­ti­si­ni la­ik­lik kar­şı­tı ey­lem­le­rin oda­ğı ha­li­ne ge­ti­ri­yor, ama baş­ka ül­ke­le­re git­ti­ğin­de on­la­ra la­ik­li­ği tav­si­ye ede­bi­li­yor!..
Şa­şır­dı­nız mı?..

*  *  *

Var­lık­la­rı­nı borç­lu ol­duk­la­rı Cum­hu­ri­ye­t’­in ku­ru­cu­su Bü­yük Ön­der Ata­tür­k’­ü din öz­gür­lü­ğü­nün te­mi­na­tı olan la­ik­li­ği ge­tir­di­ği için din­siz­lik­le suç­la­ya­bi­li­yor, ama ken­di­le­ri din­dar ge­çi­nip her tür­lü gü­na­hı iş­le­ye­bi­li­yor!..
Şa­şır­dı­nız mı?..

*  *  *

Şa­şır­ma­dım!
Şa­şır­ma­dık...

*  *  *

Ve sa­nı­yo­rum ar­tık he­pi­miz; “La­ik­li­ğin ol­ma­dı­ğı din­dar ana­ya­sa­yı yap da gö­re­li­m” de­me vak­ti­nin gel­di­ği ko­nu­sun­da fi­kir bir­li­ği­ne var­dık.
Evet, Ata­tür­k’­ün la­ik Cum­hu­riye­t’­inin sim­ge­si olan Mec­li­s’­in Baş­ka­nı İs­ma­il Kah­ra­man!
Sa­na yü­rek­ten bir HOD­Rİ MEY­DAN!
Yap ba­ka­lım gön­lün­de­ki o ana­ya­sa­yı!..
Yap ki, Mus­ta­fa Ke­ma­l’­in as­ker­le­ri mi, yok­sa na­mu­su ve şe­re­fi üze­ri­ne et­ti­ği ye­min­le­ri yu­tan­lar mı ya­man, hep bir­lik­te gö­re­lim!..