Bi­li­yor­su­nuz AKP ya­sa­lar­dan “şe­hi­t” ve “ga­zi­” söz­cük­le­ri­ni çı­kar­dı!
Şe­hit ye­ri­ne “va­zi­fe ölü­mü­”, ga­zi ye­ri­ne de “va­zi­fe ma­lu­lü­” de­yim­le­ri­ni ge­tir­di!
Es­ki­den ga­zi­le­rin kim­lik kart­la­rın­da “ga­zi­”, şe­hit eş­le­ri­nin­kin­de “şe­hit eşi­”, an­ne ve ba­ba­la­rı­nın kart­la­rın­da ise “şe­hit an­ne­si­” ve­ya “şe­hit ba­ba­sı­” ya­zar­dı.
AKP bun­la­rı da kal­dır­dı!
Yet­me­di, ye­ni sağ­lık uy­gu­la­ma-sıy­la, uzuv kay­bı­na uğ­ra­yan­la­ra ta­kı­lan pro­tez ve or­tez­le­re sı­nır­la­ma ge­tir­di. Ga­zi­le­ri­miz emek­li­lik hak­la­rın­da ka­yıp­la­ra uğ­ra­tıl­dı. Ay­rı­ca ba­zı ga­zi­ler, ilaç kat­kı pa­yı öde­mek zo­run­da bı­ra­kıl­dı!..

* * *

Pe­ki ne­den?
Git­tik­le­ri şe­hit ce­na­ze­le­rin­de bol bol “şe­hi­t” söz­cü­ğü­nü kul­la­nan ik­ti­dar men­sup­la­rı ni­çin bu uy­gu­la­ma­ya git­mek du­ru­mun­da kal­dı?
Bi­le­mem! Mec­li­s’­te­ki mil­let­ve­kil­le­ri­nin ço­ğu­nun da bil­di­ği­ni san­mam!..

* * *

Ba­zı yan­daş te­le­viz­yon ka­nal­la­rı ile in­ter­net­te­ki din alim­le­ri­ne (!) ba­kar­sa­nız, şe­ri­at uy­gu­lan­ma­yan ül­ke­ler da­rül­harb, ya­ni “ka­fir ül­ke­si­” sa­yı­lı­yor.
On­la­ra gö­re; şe­hit­lik ve ga­zi­lik an­cak, da­rül­harb olan bir ül­ke­yi, İs­lam ül­ke­si­ne (da­rü­lis­lam) dö­nüş­tür­mek ama­cıy­la ya­pı­lan sa­vaş­ta (ci­hat) ka­za­nı­lan rüt­be­ler olu­yor. Bu­nun dı­şın­da­ki sa­vaş­lar­da ölen­ler şe­hit, ya­ra­la­nan­lar da ga­zi sa­yıl­mı­yor!..
Ci­hat­çı te­rö­rist­ler o ne­den­le Su­ri­ye­’ye akın edi­yor!..

* * *

Lâ­fı Tür­ki­ye­’nin “da­rül­har­b” ol­du­ğu­na ge­ti­ren bu alim­ler (!) PKK’­lı te­rö­rist­ler­le sa­va­şır­ken ölen ve­ya ya­ra­la­nan su­bay ve po­lis­le­ri­mi­zin “şe­hit ve­ya ga­zi ola­ma­ya­ca­ğı­nı­” söy­le­me­ye bi­le cü­ret ede­bi­li­yor­lar!..
Ha­ber pe­şin­de ko­şan ga­ze­te­ci­ler 4’er kez ağır­laş­tı­rıl­mış mü­eb­bet ha­pis is­te­miy­le yar­gı­la­nır­ken, va­tan uğ­ru­na şe­hit dü­şen gen­ce­cik ev­lat­la­rı­mı­za dil uza­tan bu ha­in­le­re kim­se do­ku­na­mı­yor!..
Do­kun­ma­yı bı­ra­kın, ba­zı­la­rı baş ta­cı bi­le ya­pı­la­bi­li­yor!

* * *

Sö­züm tüm va­tan­se­ver mil­let­ve­kil­le­ri­ne:
Da­ha ön­ce­ki gün ve dün, Di­yar­ba­kı­r’­dan ge­len şe­hit ha­ber­le­ri yü­rek­le­ri­mi­zi kor gi­bi yaktı.
İşi gü­cü bı­ra­kın da, el ele ve­rip, şe­hit­le­ri­mi­zin ke­mik­le­ri­ni sız­la­tan bu ya­sa­yı kal­dı­rın!..