11 Ma­yıs 2013...
Ha­ta­y’­ın Rey­han­lı il­çe­sin­de El Nus­ra te­rör ör­gü­tü kat­li­am yap­tı.
Peş pe­şe pat­la­yan bom­ba­lar 52 ki­şi­nin ölü­mü­ne, 25’i ağır, 146 yurt­ta­şı­mı­zın da ya­ra­lan­ma­sı­na ne­den ol­du.
Tür­ki­ye ka­yıp­la­rı­na ağ­lar­ken, AKP Mil­let­ve­ki­li Bur­han Ku­zu, oğ­lu­nu ev­len­dir­di!
Par­ti ön­de ge­len­le­ri­nin ka­tıl­dı­ğı dü­ğü­nün du­yul­ma­sıy­la baş­la­yan tep­ki üze­ri­ne Ku­zu, sos­yal med­ya­dan şu me­sa­jı pay­laş­tı:
“E­lim bir olay ya­şa­dık. Bu da dü­ğü­nü­mü­zün ta­dı­nı ka­çır­dı!..”
Bu pay­la­şım­dan son­ra tep­ki, ade­ta çı­ğa dö­nüş­tü!..

* * *

13 Ma­yıs 2014...
Rey­han­lı­’da­ki kat­li­am­dan bir yıl son­ra, So­ma Fa­ci­ası ya­şan­dı.
301 iş­çi­mi­zin ya­şa­mı­nı yi­tir­di­ği, 50’den faz­la­sı­nın da ya­ra­lan­dı­ğı kat­li­am gi­bi ka­za­da ara­ma-kur­tar­ma ça­lış­ma­la­rı de­vam eder­ken, AKP Er­zu­rum Mil­let­ve­ki­li Muh­yet­tin Ak­sak kı­zı­nı ev­len­dir­di!
Ka­tı­lan­lar ara­sın­da bu­lu­nan dö­ne­min Çev­re ve Se­hir­ci­lik Ba­ka­nı İd­ris Gül­lü­ce­’nin dü­ğün­den fo­toğ­raf­lar pay­laş­ma­sı, So­ma­’ya göz­ya­şı dö­kü­len ül­ke­de bü­yük tep­ki­ye ne­den ol­du.

* * *

10 Ekim 2015...
Tür­ki­ye “İs­tik­rar için AK­P’­ye oy ve­r” ma­ni­pü­las­yo­nuy­la se­çim­le­re ko­şar­ken, bu kez IŞİD te­rör ör­gü­tü An­ka­ra­’yı kan gö­lü­ne çe­vir­di.
109 ki­şi­nin ölü­mü, 500 ci­va­rın­da in­sa­nı­mı­zın ya­ra­lan­ma­sıy­la so­nuç­la­nan kor­kunç kat­li­amın şo­ku ya­şa­nır­ken, Ta­rım Ba­ka­nı Meh­di Eker ile İs­tan­bul es­ki Va­li­si Hü­se­yin Av­ni Mut­lu­’nun bir dü­ğü­ne ka­tıl­ma­la­rı in­fi­al ya­rat­tı...

* * *

PKK te­rör ör­gü­tü An­ka­ra­’nın gö­be­ği Kı­zı­la­y’­da as­ke­ri per­so­ne­li ta­şı­yan ser­vis araç­la­rı­na can­lı bom­bay­la sal­dır­dı.
Te­rör ey­le­min­de 38 gö­rev­li şe­hit olur­ken 58’i ya­ra­lan­dı.
Tür­ki­ye­’yi ya­sa bo­ğan olay­dan son­ra Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, “Fer­hat Gö­çer kar­de­şi­mi­zi din­le­ye­cek­tik. Te­rö­rist­le­ri mi se­vin­di­re­ce­ğiz. Baş­ka za­man din­le­ri­z” de­di!..

* * *

7 Ha­zi­ran se­çim­le­rin­den bu ya­na, tır­ma­nı­şa ge­çen te­rör sal­dı­rı­la­rın­da 500’ü aş­kın as­ker ve po­li­si­miz şe­hit düş­tü, yüz­ler­ce­si de ya­ra­lan­dı.
Şe­hit­le­ri­mi­zin ar­dın­dan yas ilân edil­mez­ken, ne­re­dey­se bin ya­şın­da ölen Suu­di Ara­bis­tan Kra­lı için Türk bay­rak­la­rı ya­rı­ya in­di­ril­di!..

* * *

Mec­lis Baş­ka­nı İs­ma­il Kah­ra­man şim­di kalk­mış, ‘te­rör ve şe­hit­le­ri­’ ge­rek­çe gös­te­re­rek, TBMM’­nin 96. ku­ru­luş yıl­dö­nü­mü olan 23 Ni­san Mil­li Ege­men­lik ve Ço­cuk Bay­ra­mı re­sep­si­yo­nu ile et­kin­lik­le­ri ip­tal edi­yor.
Bu ip­tal hiç kim­se­yi şa­şırt­mı­yor!
Zi­ra AKP zih­ni­ye­ti­nin Ata­tür­k’­ün im­za­sı­nı ta­şı­yan mil­li bay­ram­la­rı kut­la­mak is­te­me­di­ği­ni, bı­ra­kın 23 Ni­san ço­cuk­la­rı­nı, ha­va­da uçan kuş­lar bi­le bi­li­yor!..

* * *

Göz­le­ri o ka­dar ka­rar­mış ki, hiç sab­re­de­mi­yor ve ağız­la­rın­da­ki bak­la­yı he­men çı­ka­rı­ve­ri­yor­lar!
Bak­sa­nı­za; ha­zır­la­dık­la­rı Baş­kan­lık Ana­ya­sası’n­da ilk 4 mad­de­nin bi­le pe­ka­lâ de­ğiş­ti­ri­le­bi­le­ce­ği­ni ulu or­ta söy­le­ye­rek, Ana­ya­sa­’yı il­ga (yok say­ma) su­çu­nu iş­le­ye­bi­li­yor­lar.

* * *

Hat­ta ba­zı­la­rı; “Yo­lun, ya­ni lâ­ik de­mok­ra­tik Cum­hu­ri­ye­t’­in so­nu­na gel­miş­ken, Ata­tür­k’­ün ar­ma­ğa­nı olan 23 Ni­sa­n’­ı ni­çin kut­la­ya­lı­m” di­ye dü­şün­dük­le­ri­ni giz­le­mi­yor­lar!
Ama ya­nı­lı­yor­lar.
Hem de fe­na hal­de ya­nı­lı­yor­lar!..
Çün­kü Cum­hu­ri­ye­t’­in bu­dan­dık­ça güç­le­nen ulu bir çı­nar ol­du­ğu­nu unu­tu­yor­lar...