Sevgili okuyucularım, ülkemiz maalesef çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Terörün etkisinde ülkemizin çocukları korku içinde büyüyor. Ankara’dan sonra dün de Beyoğlu’nda patlama oldu. Artık terör bitsin, huzur ortamında yaşayalım, kan akmasın, insanlar ölmesin, güzel günler gelsin. Patlamada ölen günahsız insanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Futbolseverleri perşembe akşamı kahreden Hırvat hakem Ivan Bebek ile yazıma devam etmek istiyorum. Fenerbahçe Portekiz’te Braga karşısına, ilk maçta aldğı 1-0’lık avantajla çıktı. Yenik duruma düşmesine rağmen attığı beraberlik golü, sarı lacivertli takım için Avrupa yolunda büyük bir avantaj sağlamıştı. 68’inci dakikada dünya adeta tersine döndü ve kâbus başladı. Ivan Bebek, maç boyunca Portekizli takıma verdiği avantajlı kararları adeta resmi evrağa döker gibi malum dakikada devreye girdi ve ilk önce olmayan bir penaltıyı verdi. Yetmiyor gibi Fenerbahçe’den oyuncu çıkararak Kanarya’nın eksik oynamasını sağladı.

* * *

Sarı lacivertli takım 10 kişi oynamasına rağmen 2-1’lik skor tur atlatacaktı ama maalesef gelen 3’üncü ve 4’üncü gol, Ivan Bebek’in Fenerbahçe’li futbolcuları kırmızı kartla sürekli saha dışına yollayan şok kararları ile Fenerbahçe haksız bir şekilde Avrupa yolculuğuna veda etti. Ivan Bebek maça zaten nasıl çıktığını hemen ilk 45’te belli etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’yı sahanın dışına çıkarmasıyla başlayan kararları maç boyunca devam etti ve Fenerbahçe’yi maçın sonunda sahada 8 kişi bıraktı. Sözün resmen bittiği yer... Fenerbahçe’ye yazık oldu. Cuma akşamı ATV ekranında başlayan aksiyon dizisi ‘Kehribar’, biraz sıkıntılı başladı. Tüm kategorilerde istediği sonuçları elde edemedi. Dizi güzel bir dizi, erkeklerin izleyeceği bir dizi ama cuma günleri tam bir ateşten gömlek.

* * *

Karagül ve Kiralık Aşk’ın oturmuş bir izleyicisi varken araya bir de Survivor girdi ve bu üç yapım zirve mücadelesinde kıyasıya yarışırken ATV’nin Kehribar dizisini cuma akşamına koyması ile birlikte dizi daha ilk haftasında reyting sıkıntısı çekti. Salı günleri Oktay Kaynarca’nın başrolünde olduğu ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ çok iyi reytingler alarak yoluna devam ediyor. Erkeklerin yoğunlukla izlediği dizi hakikaten her hafta ivmeli şekilde yayın hayatını sürdürüyor. Survivor günlerini artırınca reyting karnesinin de dengeleri değişti. 12-19 yaş grubu kızların %30’larda izlediği Survivor, bu yıl da büyük başarı elde etti. Televizyonlar her evin başlıca eğlencesi, her zaman söylediğim gibi doğru kullanmak en önemli olgu. Huzurlu, mutlu günlerin gelmesi dileği ile sevgi ile kalın.