Sevgili okuyucularım;
Bu hafta ekranlarda futbolu dolu heyecanlı günler yaşadık. Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş grup maçlarında sona gelinirken güçlü Benfica karşısında ilk 30 dakika 3 farklı yenilgiye düştü. Hepimiz adeta şoka girdik. Son 30 dakika ise sahada bambaşka bir kartal vardı. Cenk Tosun attığı enfes golle kartalın pençesini başlattı. Son 10 dakikada ise peş peşe gelen iki gol Beşiktaş’ a tarih yazdırdı. Avrupa şampiyonu Portekiz’in temsilcisi Benfica karşısında 0-3’den son 30 dakikada 3-3’e getirmek bir futbol mucizesi demektir. Kartalımızı aldığı 1 altın puandan dolayı kutluyor ve Kiev karşısında gruptan çıkabilmek için mutlak galibiyet için başarı dileklerimizi yolluyoruz.

* * *

Rotamızı yine TRT1 ekranında perşembe akşamı saat 19.00’da oynanan Fenerbahçe - Zorya Luhanks müsabakasına çeviriyoruz. Hakikaten UEFA Avrupa Liginde sarı lacivertli takım bu yıl muhteşem maçlar çıkarıyor. Ukrayna temsilcisi karşısında Fenerbahçe müthiş bir futbol oynayarak zorlu ve dirençli rakibini 2-0’lık net skorla geçmeyi bildi. Kanaryanın yolu bu yıl Avrupa’da bir hayli açık gözüküyor. TRT 1 HD yayınlanan maçı (abc1-20) plus’a ‘Cesur ve Güzel’ dizisi geçmiş. Demekki maç olmasaymış ‘Cesur ve Güzel’ 13 reytinglere perşembe akşamı kavuşacakmış. Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’un oynadığı dizi daha 3 bölümünde bu kadar büyük bir başarı yakalıyorsa sonrasında bir kaç yıl zirvede kalır diyorum. Star TV’nin bu yıl sezona soktuğu dizilerinin hepsi birinci oluyor. TRT’nin içinde bulunan kanallar da bir hayli ivmeli gidiyorlar. Örneğin geçen gün hafta içi ilk yüz listesine baktım tam tamına TRT yazan 45 yayın gördüm. TRT1, TRT Haber, TRT Spor, TRT Çocuk olmak üzere 45 yayın. Neredeyse bu da ilk yüzün yarısı demektir.

* * *

Cansu Dere’nin başrolünde oynadığı ‘Anne’ dizisi salı akşamları seyirciyi adeta evde ekran başına kilitledi diyebiliriz. Senaryonun gerçekçi olması insanları ekrana bağlıyor. Pazartesi akşamları yayınlanan ‘İçerde’ dizisinde Çağatay Ulusoy bir hayli başarılı gidiyor. Star TV’de hafta içi haber önü yayınlanan ‘Zuhal Topal’la’ tam hız izlettirmeye devam ediyor. Özellikle o kulvarda ve saat dilimnde Esra Erol ve Seda Sayan olmasına rağmen Zuhal Topal sempatik sunumu ile başarıyla yürüyor. Yılların tecrübesi ben buna derim. Yazımın sonunda bir teşekkür de bizim programın izleyicisine söylemek istiyorum. 18 yıldır bizi hiçbir bölümde yalnız bırakmıyorlar sağolsunlar...