İlk yurtdışı ziyaretini Suudi Arabistan’a gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump, Riyad’da temaslarını tamamlamasının ardından İsrail’e geçmişti.

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile bir araya gelen Trump, daha sonra Batı Şeria’nın Beytüllahim kentine geçti.

2017-05-23t070635z_435131183_rc15a39cb880_rtrmadp_3_usa-trump-palestiniansDevlet Başkanlığı Sarayı’na gelen Trump, burada Mahmud Abbas tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülke marşlarının okunduğu törende Trump, karşılama kıtasını selamladı. Trump’a Filistinli yetkililerin tanıtılmasının ardından Trump ve Mahmud Abbas ikili görüşmeye geçti.

Trump iki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. ABD lideri, "İsrail ile Filistin arasında barış sürecinin sağlanması için elinden geleni yapacağını" ifade etti.

Trump, "İsrail ve Filistinliler arasında bir barış anlaşmasına varılmasına bağlıyım. Ve bu amaca ulaşmak adına onlara yardım etmek için her şeyi yapmaya niyetliyim. Kalıcı barış için liderlerle çalışmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

Filistin lideri Abbas ise "Trump'ın 'soylu ve olumlu misyonunu' memnuniyetle karşıladığını ve barış arayışında Trump'la ortaklık etmeye hazır olduğunu" söyledi.