Karmaşayı görüp olay yerinde olay döner dükkanının sahibi Urfalı Abdullah Demir, eşi ve oğlu Ahmet Demir, araya girerek boğazına bıçak dayanan ve yaralanan belediye başkanını kurtardı. Olay sırasında baba Abdullah Demir hafif yaralandı. Boğuşma bir kaç dakika sürdü ve büfenin camları da karıldı. Türk ailenin çok büyük güçlükle ırkçı saldırganı etkisiz hale getirdiği öğrenildi.

Karmaşayı görüp olay yerinde olay döner dükkanının sahibi Urfalı Abdullah Demir (59), eşi Hayriye (52) ve oğlu Ahmet Demir (27), araya girerek boğazına bıçak dayanan ve yaralanan belediye başkanını kurtardı. Olay sırasında baba Abdullah Demir hafif yaralandı. Boğuşma bir kaç dakika sürdü ve büfenin camları da karıldı. Türk aile çok büyük güçlükle ırkçı saldırganı etkisiz hale getirirken, Alman hükümeti bir açıklama yayınlayarak "Yardıma koşan aileye teşekkür ederiz" dedi.

yarali-baskan

BIÇAK ÇEKİP, BOĞAZINI KESMEYE BAŞLADI


Irkçı saldırganın doğrudan boğazına saldırdığı Başkan Hollstein'ın son anda eliyle bıçağı ittiği ancak yine de boğazından yaralandığı belirtildi. Sözcü'ye konuşan City Döner'in sahibi olan Mustafa Demir'in oğlu Ahmet Demir, korkunç olayı şöyle anlattı:

"Başkan, ara sıra bize gelir. Dün akşam da saat 20.00 sıralarında geldi. Döner söyledi. Ben döneri hazırlıyordum. Bu sırada, arada sırada gördüğümüz bir Alman geldi. Bir yere oturdu. Başkana baktı ve 'Sen buranın belediye başkanı değil misin?' diye sordu. 'Evet' cevabını alınca, birden bıçak çıkardı ve doğrudan başkanın boğazına saldırdı. Resmen kıtır kıtır kesiyordu. Başkan son anda eliyle bıçağı itti. Ben de fırlayıp üzerine atıldım. Biz yerde boğuşurken babam yetişti. Annem de geldi. Adam çok güçlüydü. Babam bıçağı alırken yaralandı. Zor bela zapt ettik. Sonra polis çağırdık ve saldırganı teslim ettik."

KAFASINI KOLTUĞUMDA SIKTIM

Belediye Başkanı'nın öldürülmesini önleyen Türk aile, Alman basının ilgi odağı oldu. Tüm medya, küçük döner büfesine hücum etti. Ahmet Demir, Alman basınına ayrıntıları şöyle anlattı:
"Yaklaşık 1.90 boyunda, 50 yaşlarında olan saldırganın bıçak tutan elini kavradım. Çok güçlüydü. Başkanın boğazından bıçaklı elini uzak tutmak için çok uğraştım. O sırada mutfakta gürültüleri duyan babam da yardıma koştu. Belediye başkanı ben ve babam adamı zor zapt ettik. Elinden bıçağı aldım. Kafasını koltuğumun altına alarak sıktım ve onu yere yatırdım. Belediye başkanı çok korkmuştu. Babam onu sakinleştirirken annem de bir bardak su verdi. Ben saldırganı tutarken, annem dükkanın 10 metre ilerisindeki polis karakoluna koştu. Saldırganı devamlı 'polisi çağırın, beni vursunlar' diye bağırıyordu. Polisleri görünce saldırgan 'beni vurun, beni vurun' dedi. Polislere saldırganı teslim ettim. Sarhoş değildi. Kendindeydi ve çok güçlü biriydi. Engellemesem başkanıkafasını bıçakla koparacaktı."
Ahmet Demir, olaydan sonra büyük şok yaşayan Belediye Başkanı'nın kendilerine sarılıp ağlayarak teşekkür ettiğini söyledi.

donerci-1

BİLİNÇLİ OLARAK ÖLDÜRMEK İSTEDİ


Saldırganın öyle Alman basınında bahsedildiği gibi, serseri biri olmadığını ve bilinçli olarak saldırdığını belirten Demir ailesi, dükkanlarının da boğuşma sırasında dağıldığını açıkladı. Bıçaklı saldırganın önce Hollstein'ın mülteci politikasını eleştirdiği, daha sonra ise 30 santimetre uzunluğundaki bıçak ile belediye başkanını öldürmek için doğrudan boğazına saldırdığı belirtildi.

yara

ÇALIŞANI DA YARALANDI


Abdullah Demir, olayı ayırmak için büyük çaba harcarken bıçakla hafif yaralandı, ona yardım eden ve Belediye Başkanı’nı kurtarmak isteyen oğlu çeşitli yerlerinden yaralandı. Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Parti'den Belediye Başkanı’nın ve çalışanın durumunun iyi olduğu açıklandı. Olay Almanya’da büyük yankı uyandırdı. Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, "Ülkemizde nefret ve şiddete yer olmaz" ifadesini kullandı.