Dışişleri Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu'nun Kerkük Valiliği'nin, resmi günlerde vilayetin tüm resmi dairelerinde IKBY bayrağının Irak bayrağıyla birlikte göndere çekilmesi için Kerkük Vilayet Meclisi nezdinde yaptığı başvuruyla ilgili kendisine yöneltilen bir soruya verdiği yanıt şöyle:

"BAŞVURUYU YADIRGIYORUZ"


"Kerkük Valiliğinin, resmi günlerde vilayetin tüm resmi dairelerinde IKBY bayrağının Irak bayrağıyla birlikte göndere çekilmesi yönünde bir karar alınması için Kerkük Vilayet Meclisi nezdinde yaptığı başvuruyu yadırgıyoruz. Irak anayasası Irak’taki tartışmalı iç idari sınırlarla ilgili olarak izlenmesi gereken süreci tespit etmiştir. Bu süreç işletilmeden Kerkük’ün statüsüyle ilgili olarak yapılacak tek taraflı tasarrufların Irak’taki uzlaşı ve istikrar çabalarına zarar vermesi tehlikesi bulunmaktadır. Bu tür girişimlerin Irak’ın sosyal, kültürel ve ekonomik zenginliğinin vücut bulduğu Kerkük’ün çok kültürlü kimliğini de aşındırma riski bulunmaktadır."

kekuk-1


KERKÜK VALİSİ: İSTANBUL VE ANKARA'DA OLUYOR DA KERKÜK'TE NEDEN OLMUYOR


Irak'ın Kerkük kenti Valisi Necmettin Kerim'in geçen hafta aldığı ve Irak Türkmen Cephesi'nin tepkisine neden olan Irak Bölgesel Kürt yönetimi bayrağının resmi kurumlara asılması kararı ile ilgili tartışmalar sürüyor. Kerim dün yaptığı açıklamada, "Kürdistan bayrağı Türkiye'de, İstanbul ve Ankara'da göndere çekiliyorsa Kerkük'te neden çekilmesin?" dedi.

(DHA)


[old_news_related_template title="Sözde Kürdistan bayrağı, İstanbul ve Ankara'da göndere çekildi" desc="Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a geldi. Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'daki Mabeyn Köşkü'nde 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Öte yandan, Barzani'nin ziyareti sebebiyle, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ve Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ilk kez Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının asıldığı görüldü. Barzani'ye yakınlığıyla bilinen yayın organı Rûdaw'ın Twitter hesabında yapılan paylaşımda, 'Kürdistan bayrağı ilk kez İstanbul'da gönderde' ifadelerini kullandı. Yaşanan bu olay sosyal medyada da tartışmaları beraberinde getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/bayrak2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sozde-kurdistan-bayragi-istanbul-ve-ankarada-gondere-cekildi-1701800/"]

 

[old_news_related_template title="Yıldırım-Barzani görüşmesinde Kürdistan bayrağı" desc="Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin görüşmesi sona erdi. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. Salonda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının yine bulunduğu gözlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/barzani-yildirim-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/yildirim-barzani-gorusmesi-sona-erdi-1703105/"]