Tansiyonu bir kez daha yükselten açıklama Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Ri Yong Pil'den geldi. Pil, CNN International'a yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı. "Pyongyang her zaman sözlerini gerçeğe dönüştürmüştür" diye konuşan Pil, "Dışişleri Bakanlığı, liderimizin isteklerinin farkındadır." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho'nun geçtiğimiz ay Birleşmiş Milletler Genel Kurulu koridorlarında yaptığı "bu zamana kadar görülmemiş bir hidrojen bombası denemesi gerçekleştiririz" ifadelerine de değinen yetkili, "Bu yüzden sözlerimizi ciddiye almanız gerekiyor" dedi.

Trump "yok etmek zorunda kalırız" demişti

ABD Başkanı Donald Trump da ilk kez katıldığı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Kuzey Kore'ye yönelik çok sert ifadeler kullanmıştı

ABD Başkanı, "Zorunda kalırsak Kuzey Kore'yi yok etmekten başka çaremiz kalmaz ancak umuyorum buna gerek kalmayacak" diye konuşmuştu. Trump daha önce basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda ise Kuzey Kore'nin ABD'yi tehdit etmeyi sürdürmesi durumunda "daha önce görülmemiş bir gazap ve öfkeyle karşı karşıya kalacağını" söylemiş ve bu sözler dünyada büyük yankı uyandırmıştı.