Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, Rusya ile varılan S-400 anlaşmasıyla ilgili olarak "imzalar bu hafta atılabilir" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "S400'ler için Türkiye ihtiyaç duyarsa Rus askerini çağırır. Bu teknik bir konudur, buna Rus askeri Türkiye'ye konuşlanıyor diyemeyiz" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Rusya'dan Türkiye'ye füze kredisi" desc="Erdoğan ile Putin arasında yapılan görüşmenin konularından biri de iki ülke arasında varılan S-400 anlaşmasıydı. NATO ve ABD tarafından tepkiyle karşılanan anlaşmadaki pürüzlerin hafta içinde iki ülke yetkililerinin yapacağı görüşmelerle çözüleceği belirtildi. Rusya tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, Rusya'nın Türkiye'ye vereceği kredi konusunun görüşüldüğü ifade edilmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/s400-fuze-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/rusyadan-turkiyeye-fuze-kredisi-2128169/"]

KUDÜS AÇIKLAMASI

Çavuşoğlu, Doğu Kudüs'ü bağımsız Filistin devletinin başkenti olarak tanıyan devletlerin söz konusu yerde büyükelçilikler açacağını duyurdu. Bakan, "Bağımsız Filistin devletinin tanınması, BM kararlarına uygundur. Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak tanınması için mücadele edeceğiz" diye konuştu.