Dünyaca ünlü erkek dergisi Playboy'un 64 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı. Dergi, Kasım/Aralık sayısının kapağında Fransız manken Ines Rau'ya yer verdi. Fakat derginin bu hamlesi şaşkınlıkla karşılandı zira 26 yaşındaki Rau, bir transseksüel.

Derginin kapağına ilk defa transseksüel birini koyması uluslararası basında gündem olurken, İngiltere'nin çok okunan haber platformu Independent, "Rau, Paris'te başarılı bir moda kariyerine sahip. Daha önce Vogue İtalya dergisine çıktı ve birçok defilede podyumda yürüdü" ifadelerini kullandı.

mana

Playboy'a konuşan Rau, "Kendimi transseksüel olarak tanımlamıyorum. Bu operasyonu gerçekleştirdikten sonra bir partner bulamayacağım diye ve insanların bana 'garip' demesinden çok korktum. Ama sonra olmam gerektiği için böyle oldum. Sonuçta bu insanların sizi sevmesiyle ilgili değil, sizin kendinizi sevmenizle alakalı" dedi.

Rau, yakın zamanda kitabının piyasaya çıkacağını ve bir film için teklif aldığını söyledi.

Fakat Playboy'da kapak olması okuyuculardan büyük tepki çekti. Facebook üzerinde Playboy'un resmi hesabına bir mesaj atan okuyucular adeta dergi yönetimini topa tuttu. Bir kullanıcı, "Playboy'u açtığımda karşımda kadın görmek istiyorum. Kendini kadın olarak tanımlayan bir erkek ya da estetik ameliyat olduktan sonra kadın olmaya karar veren birini görmek istemiyorum" yorumunu yaptı.

manken

Başka bir kullanıcı ise, "Çocuklarımın kafasının karışmasını istemiyorum. Evet bu bir tercih ama ben çocuklarıma insanların doğdukları gibi olduklarını göstermek istiyorum. Erkeklerin kendi uzuvları var kadınların kendi cinsellik organları. Ben bu dergiyi almıyorum" ifadesini kullandı.