Bütünleme sınavları üniversite öğrencilerinin adeta can simididir. Ders veya sınıf tekrarı yapmaktan kurtlamak için öğrenciler bütünleme sınavlarına güvenirler. Bütünleme sınavlarının YÖK tarafından kaldırıldığına dair bir yazı sosyal medyada yayılınca öğrenciler endişlendi. Peki bütünleme sınavları gerçekten de kalktı mı? YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekra Saraç Twitter'dan yaptığı paylaşımla konuya açıklık getirdi.

BÜTÜNLEME SINAVLARI KALKTI HABERİNE İTİBAR ETMEYİNİZ


Yök Başkanı M. A. Yekta Saraç Twitter'dan yaptığı açıklamada bütünleme sınavlarının kalktığına dair yazının ve haberin sahte olduğunu ve itibar edilmemesi gerektiğini belirtti ve bütünleme sınavlarının kalkması ile ilgili bir kararlarının olmadığını ekledi.

yekta-saractan-butunleme-sinavlari-aciklamasi

[old_news_related_template title="Türkiye'nin ilk bölümsüz üniversitesi: Sabancı" desc="Türkiye'nin ilk 'bölümsüz üniversitesi' olan Sabancı Üniversitesi'nin Rektör Vekili Prof. Dr. Ayşe Kadıoğlu, disiplinlerarası yapısıyla, günümüz iş ve akademi dünyasının ihtiyaçlarına cevap veren bireyler yetiştirdiklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/ayse.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/turkiyenin-ilk-bolumsuz-universitesi-sabanci-1606723/"]