KYK'nın resmi sitesi üzerinden KYK burs başvurularını tamamlayan öğrencilerin şimdi gözü kulağı kyk.gov.tr'den gelecek burs sonuçları haberinde. KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu sıklıkla sorulurken bu sorunun cevabı henüz resmi ağızlar tarafından teyit edilmedi. KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla burs almaya hak kazanan öğrencileri yeni bir süreç bekliyor. Burs ya da öğrenim kredisi alacak olan öğrenciler e-Devlet üzerinden bazı işlemler gerçekleştirecek. İşte o işlemlere dair detaylar...

KYK BURSLARI İÇİN TAAHHÜTNAME ONAYI DETAYI

Sonuçlar açıklandıktan sonra, burs veya kredi kazanan üniversite öğrencileri, E-Devlet üzerinden taahhütname onayını onaylaması gerekiyor. Burs kazanıldığı taktirde, üniversite öğrencisi taahhütnameyi onaylamazsa burstan yararlanamıyor.

kyk burs sonuçları kyk burs sonuç sorgulama

DİKKAT BURSUNUZ KESİLEBİLİR

KYK'nın açıkladığı kurallara göre; Başarısız olma durumunda, öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma durumunda, vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma durumunda, öğretim kurumunun kapatılması durumunda, kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma durumunda, kesin hükümle mahkûm olma durumunda burs alan öğrenci hakkını kaybetmektedir.

İŞTE KYK BURS ÜCRETLERİ

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016'da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL'ye çıkmıştı. 2017'de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL'den 450 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklindeydi.