[timeline_template title="Dolar ve euroda son durum " desc="Dolar/TL 3.6276/3.6288, euro/TL ise 3.8456/38472 seviyelerinde" image="" day="21" month="ŞUB" hour="09" minute="41" width="" height=""]

Piyasalar yarın açıklanacak olan son Fed toplantısına ilişkin tutanaklar ile haftanın kalanında en az beş Fed yetkilisinin yapacağı konuşmaları izleyecek.

Fed yönetim kurulu üyesi Jerome Powell Çarşamba günü konuşacak. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise bugünkü konuşmasında ABD ekonomisinin bu şekilde seyretmeye devam etmesi halinde faizlerin artmasından rahatsızlık duymayacağını belirtti.

Fed'in Mart ayından itibaren faiz artırma olasılığı doların değerini destekliyor. Ancak piyasadaki uzun pozisyonların fazlalığı doları ani değer kayıplarına karşı kırılgan hale getiriyor.

Dolar Fed'in faiz artırımlarının hızı konusunda sinyal verecek olan son toplantı tutanakları öncesinde yükselen ABD tahvil faizlerinden destek aldı.

Euro ise geçtiğimiz yıl ortaya çıkmaya başlayan düzen karşıtı hissiyatın Brexit ve ABD'de Donald Trump'ın zaferine yol açmasının ardından Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin statükoya darbe vurabileceği endişeleriyle bugün yatay bir seyir izledi.

Dolar karşısında kısmen ABD'de piyasaların tatil olmasının verdiği etkiyle de euro yatay kalarak 1.0614 dolardan işlem gördü. Euro, dolar karşısında bu ay şu ana kadar yüzde 1.75 düştü.

Fransa'da ilk turu 23 Nisan'da gerçekleştirilmesi beklenen seçimlerin en yüksek oy alan iki adayı arasındaki ikinci turu da 7 Mayıs'ta yapılacak.

TCMB'nin son dönemde attığı sıkılaştırma adımlarının TL üzerinde net olarak etkisinin gözlenmesiyle dolar/TL'nin 3.9417 ile tarihi zirveyi gördüğü 11 Ocak'tan bu yana TL'nin dolar karşısındaki değer kazancı dün itibariyle yüzde 9'a ulaştı.