Altın dolardan dolayı büyük bir yükselişe geçti. 1 gr altın her gün tarihi rekorunu kırıyor.  Fiyatların artmasından dolayıda insanların altın alması zorlaşıyor. Vatandaş çeyrek altın yerine artık çeyreğinde çeyreğini almaya başladı. Kapalı çarşı esnafı "Altın dünya bazında değer kazanmasa da Türkiye de doların yükselmesi ile altın fiyatları yükselişe geçti" dedi. Dolardan kaynaklı yükselişin olduğunu vurgulayan esnaf; " kimse ne altın alıyor ne de satıyor." ifadelerini kullandı.
iiiiiii

FİYATLAR DAHA DA ÇIKABİLİR

Kapalıçarşı'da 10 yıldır altın alım- satımı yapan Fatih Eraslan ile gerçekleştirdiğimiz konuşmada  "Şuan dolardan kaynaklı olarak altında yükseliş devam ediyor. Benim fikrim gram altın 170 TL’ye kadar çıkar. Altının daha da yükselmesi bekleniyor. Bu durumda altın daha da yükselecek. Bu durumda gram altın fiyatlarının 170-175 TL seviyelerine yükseleceğinin bir habercisi bence."ifadelerini kullandı.

HERKES ÖNCEDEN ALTINLARINI SATTI

Eraslan şuan kimsenin altın alamadığını söyleyerek" Şuan gram altınında, çeyrek altını da alım gücü çok zayıfladı. İnsanlar altınlarını 145-150 TL seviyelerine ulaştığında bozdurdu. Şuan çarşıya gelip altın bozduran çok az insan var. Vatandaş altında çok zarar etti. Türkiye'deki vatandaşlar dış piyasayı hiç takip etmiyor . Dış piyasada altın ons bazında düşüyor. Ancak Türkiye'de dolardan kaynaklı yükseliş devam ediyor. Şuan istikrarsız bir ortam var." ifadelerini kullandı.

ALTININ YÜKSELMESİNİN TEK SEBEBİ, DOLAR!

Altın ve Para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk sozcu.com.tr'ye konuşmasında "Maden fiyatları artınca onun türevleri de doğal olarak artıyor. Altın fiyatındaki yükselişin temel sebebi dolar/TL'deki hızlı yükseliş. Dolara bağlı olarak altında hızla yükselmeye devam ediyor. Dış piyasalarda altın ons bazında olduğundan o piyasalarda herhangi bir değişiklik yok. Zaten altın son yılların en yüksek seviyesine ulaştı." dedi.

[old_news_related_template title="23 Kasım Perşembe Altın fiyatları Çeyrek altın ve gram altın ne kadar? Altının gramı 164 lirayı zorluyor!" desc="Altın fiyatları yine yükseliyor. Son günlerde çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında önemli bir artış yaşanıyor. Altının gramı 164 lirayı zorluyor. 23 Kasım 2017 altın fiyatları ne kadar oldu sorusunun yanıtı haberimizde. Dolar ile beraber sürekli yükselişte olan altın güne 163-164 lira aralığında başladı. Peki bugün gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? İşte 23 Kasım 2017 altın fiyatları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/altin-fiyatlari-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/altin-fiyatlari-23-kasim-persembe-ceyrek-altin-ve-gram-altin-ne-kadar-altin-fiyatlarinda-son-durum-2101865/"]

ALTININ YÜKSELMESİNİN SEBEBİ;

Yıldırımtürk konuşmasının devamında "Doların yükselmesinin sebebi tamamen dış piyasadan kaynaklı. Bu durum bizde de doları yukarı doğru çekiyor. Merkez Bankası dolardaki bu hareketliliği durdurmak adına değişik tedbirler alıyor bu tedbirler dövizin ateşini söndürebilir. Şuan altın fiyatlarının geldiği nokta vatandaşın bütçesine hitap edecek konumda değil. Örneğin çeyrek altının 270  lira olması vatandaşları 1 gr altına yönlendiriyor. satışlarımızda eskisine göre  artık daha da azaldı."  ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN HALİ PERİŞAN

38 yıldır çarşıda esnaf olan Reşat Yılmaz Doların bu kadar yükselmesini felaket olarak adlandırıyor. Yılmaz "Ülkede çok büyük belirsizlik var. Altının yükselmesinin tek sebebi dolarında yükselmesi. Dolarda altında kardeş gibiler. Kur'un yükselmesi sadece altını değil aslında ülkede birçok şeyi etkiliyor. Dolar 4.05  TL seviyelerine ulaştığını zaman bu durum felakettir. Vatandaşın hali perişan... " dedi.

ALTIN BOZDURAN KİMSE YOK

Altın fiyatlarının çok yükseldiğini söyleyen Yılmaz, sozcu.com.tr'ye konuşmasında; "Şuan altınını getirip bozduran kimse yok. Bu durumda da vatandaşta altının olmadığını görüyoruz. Ülkede o kadar altın yok.. Vatandaşta, esnafta önünü göremiyor. Ekonomide de çok büyük daralmalar var. Dolar kuru nereden baksanız %18 oranında artmış durumda... Bir döviz akışı yok.  Dövizle işi olanda olmayanda böyle giderse bir fatura ödemek zorunda kalacak. " dedi.

Kamera: Kubilay Altuğ