İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan Bakırköy, emlak piyasası açısından potansiyeli yüksek ilçeler arasında yer alıyor. Nüfusu yoğun bir bölge olan Bakırköy’de konut metrekare fiyatları da İstanbul’un pek çok ilçesinden daha yüksek seyrediyor. İşte Bakırköy satılık konut metrekare fiyatları…

Zingat.com Yatırım Rehberi verilerine göre, Bakırköy’de satılık konut metrekare fiyatı 8 bin 470 TL. Bakırköy bu rakamla, satılık konut metrekare fiyatı yüksek ilçeler sıralamasında Beşiktaş ve Sarıyer’den sonra üçüncü ilçe oldu.

Bakırköy satılık konut fiyatları
Zingat.com Bölge Raporuna göre, Bakırköy’de satılık konut fiyatı ortalama 100 metrekare için; 645 bin 230 TL ile 1 milyon 75 bin 384 TL arasında değişiyor. Bakırköy kiralık konut fiyatları da yine ortalama 100 metrekare için minimum bin 861 TL ile maksimum 3 bin 101 TL bandında değişiklik gösteriyor. Satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatlarının yüzde 2.06 oranında artış gösterdiği Bakırköy’de kiraya verilen konutun yatırım geri dönüş süresi ise 29 yılı buluyor. Geri dönüş, diğer adıyla amortisman süresi; gayrimenkul yatırımının sağladığı kira benzeri gelirlerle kendini geri ödeme süresi olarak tanımlanıyor.

Bakırköy’ün satılık konut fiyatı en çok artan mahallesi: Yeşilyurt
Bakırköy’de satılık konut fiyatı en çok artan mahalleler arasında yüzde 2.65’lik aylık artış oranıyla ilk sırada Yeşilyurt geliyor. İkinci sırada ise yüzde 2.29’luk aylık artışla Sakızağacı gelirken, Sakızağacı’nı aylık yüzde 2 artışla Basınköy takip ediyor.
Bakırköy’de satılık konut fiyatı aylık artışı en az seviyede gerçekleşen mahalleler arasında ise ilk üç sırayı Kartaltepe, Zuhuratbaba ve Ataköy 3-4-11. paylaşıyor.

Bakırköy konut projeleri
Farklı konut tiplerinin bulunduğu Bakırköy’de son yıllarda markalı konut projeleri artış göstermeye devam ediyor. Bakırköy’de teslim tarihinin 2018 yılı olarak açıklandığı başlıca konut projeleri arasında Ataköy Marina Park Residence 99, Semerkand Line Bakırköy, Nivo Ataköy, Route İstanbul, Nef Ataköy 22, Origin Bakırköy, Bakırköy City 2 yer alıyor.

Kaynak: Zingat