Bursa, konutta prim yapan şehirler listesinde ilk sıralardaki yerini her geçen gün sağlamlaştırıyor.


Yabancıların konutta tercih ettiği 3. şehir


Son yıllarda yabancı yatırımcının da gayrimenkul sahipliğinde tercih ettiği şehirler arasında üçüncü sıraya yerleşen Bursa’da, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçen ay 93 konut satışı yabancılara gerçekleştirildi. Bilindiği gibi, aynı dönemde yabancıya yapılan en çok konut satışı 903 konutla İstanbul’da, 408 konutla Antalya’da ve Antalya’nın ardından da 93 adet konut satışıyla Bursa’da yapıldı.


Emlak yatırımında Bursa’nın yıldızı parlıyor


Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan raporlar yayımlayan bir diğer kaynak olan gayrimenkul bilgi servisi REIDIN verileri ise Emlak Endeksi 2017 Haziran ayı sonuçlarında satılık ve kiralık konut fiyatları en çok artan şehir olarak Bursa’yı işaret etti. Endekse göre, Haziran ayında Bursa’da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.26 oranında arttı ve Bursa fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönemde kiraların en çok yükseldiği şehir olan Bursa’da metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.42 oranında artış gösterdi.


REIDIN tarafından açıklanan bir diğer rapor olan Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış-Temmuz 2017 raporuna göre ise, Bursa 17.9 yıllık amortisman süresiyle yedi büyükşehir arasında konut yatırımında geri dönüş süresi en kısa olan şehir oldu. Amortisman süresini, yatırımın yıllar içerisinde sağlayacağı kira gibi gelirlerle ortaya çıkan “geri ödeme süresi” olarak özetlemek mümkün.


Bir yılda konut fiyatları artışı %20


Bursa’daki konut satış fiyatları ve konut kira değerleri mercek altına alındığında ise şehrin emlak yatırımı yapmak isteyenler için değerini bir kez daha gözler önüne seriyor.




  • Bursa’da konut satış fiyatları Haziran 2014-Haziran 2017 tarih aralığını kapsayan son 3 yıllık dönemde yüzde 50, son bir yılda yüzde 20 arttı. 2017 yılının ilk altı ayında ise Bursa’da konut satış fiyatlarının artışı yüzde 11’i buldu.

  • Bursa’da konut kira değerleri Haziran 2014-Haziran 2017 tarih aralığını kapsayan son 3 yıllık dönemde yüzde 47, son bir yılda yüzde 13 arttı. 2017 yılının ilk altı ayında ise Bursa’da konut satış fiyatlarının artış oranı yüzde 3 seviyesinde.


Kaynak: Zingat