Bugün hava nasıl olacak? Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin ciddi derecede altına düşünce bahar aylarında kışı yaşamaya başladık. Mayıs ayına bir hafta kalmışken yurdun bazı bölgelerinde görülen kar yağışı vatandaşları meraklandırdı. Peki soğuk havalar ne zamana kadar sürecek? Kar yağışı hangi bölgeleri etkileyecek?

23 NİSAN HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman çevrelerinin ve Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu (Bilecik, Bursa'nın güneyi, Sakarya'nın güney ilçeleri), İç Ege (Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya), Göller yöresi (Isparta, Burdur'un yüksekleri), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu) ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Batı Karadeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalarak mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Bu sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu), Marmara'nın güneydoğusu (Bilecik, Bursa'nın güneyi ve Sakarya'nın güney ilçeleri), İç Ege (Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya), Göller yöresi (Isparta, Burdur'un yüksekleri) ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında (Eskişehir, Çankırı, Konya'nın batı ilçeleri, Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri) yağışların orta şiddette kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA ÇIKABİLİR!

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden tam fırtına şeklinde (70-100 km/saat), Karadeniz kıyıları, iç Anadolu'nun batısı ve Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç devrilmesi v.s. ) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

NİSAN AYINDA DON TEHLİKESİ

Bu sabah saatlerinde kar yağışı ile birlikte Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif zirai don, bu gece ve yarın (pazartesi) sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Göller yöresi ve İç Anadolu'nun kuzey ve batısında orta şiddette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai üreticilerimiz olmak üzere dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

23-nisan-hava-durumu