Son haftalarda tartışmasız iyi bir performansla ligde adım adım tırmanan Fenerbahçe, zorlu Konyaspor deplasmanında takıldı. Konyaspor Fenerbaçhe maçı pozisyonlarıyla dikkat çekerken Konyaspor Fenerbahçe maçı internet üzerinde en çok arananlar arasına girdi. Kanarya zorlu deplasmanda seriyi bozsa da aldığı 1 puan sayesinde maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Fenerbahçe taraftlarları bu akşam zirvedeki rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek...

KONYASPOR FENEBAHÇE MAÇ ÖZETİ

KONYASPOR'A TAKILAN FENERBAHÇE ZİRVEYE TIRMANDI

Atiker Konyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, Süper Lig'de 71 hafta sonra maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturdu. Süper Lig’de ilk yarının son haftasında Fenerbahçe, Atiker Konyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Son dakikalarda iki net pozisyondan yararlanamayan Fenerbahçe, üç puanı Konya’da bırakırken, yine de maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Fenerbahçe böylece tam 71 hafta sonra ilk kez ligde 1. sırada yer aldı. Fenerbahçe’nin haftayı lider tamamlaması için ise dört takımın maçını bekleyecek. Medipol Başakşehir ile puanı eşit olan ve averajla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe rakibinin Kasımpaşa deplasmanında yenilmesini bekleyecek. Galatasaray’ın ise 1 puan önünde yer alması nedeniyle ezeli rakibinin Göztepe’ye yenilmesi ya da berabere kalması durumunda Fenerbahçe liderlik koltuğundan düşmeyecek. Göztepe’nin üç puan önünde yer alan Kanarya, İzmir ekibinin gerisine ancak Galatasaray deplasmanından 8-0 galip gelmesi ile düşecek.

MAÇ SONRASI KOCAMAN'DAN AÇIKLAMALAR

Fenerbahçe’nin deplasmanda Atiker Konyaspor’la 1-1 berabere kaldığı müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, puan kaybını, “Kaybettiğimiz avantajlardan biri oldu” sözleriyle değerlendirdi. Kocaman, “Maç öncesi rakip, durum, hepsi yan yana gelince, düşündüklerime yakın bir maç geçti.

Aykut Kocaman: ‘Her şeyi açıklamak gerekmiyor’

Bir şekilde öne geçeceğimizi tahmin ediyordum, problem orada oldu. Konyaspor’un golü gelince, dirençleri arttı. Önce şunu söylemeliyim, Konyaspor maçın ilk 20-25 dakikalık bölümünde, ligde 66 puan aldığı ve kupada finale giderken ki oyununu bize kabul ettirdi. Oyunu sakinleştiren, dinlendiren, pozisyon alan takım olamadık.

KADRODA SÜRPRİZ İSİM

Süper Lig’de ilk yarının son haftasında Atiker Konyaspor ile deplasmanda kritik bir maça çıkacak olan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Aykut Kocaman, ilk 11’de 18 yaşındaki genç futbolcu Oğuz Kağan’a şans verdi. Tecrübeli teknik adam, savunmada cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle ön liberolardan birini stopere çekerken, orta sahada Oğuz Kağan’ı oynatmaya karar verdi. Oğuz Kağan daha önce Fenerbahçe forması ile Süper Lig’de sadece 4 dakika forma giyerken, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 2 maçta 180 dakika sahada kaldı. Oğuz Kağan, oynadığı kupa maçlarında özellikle öne doğru oyundaki yeteneği ile göze çarptı.

İLK YARI

Süper Lig’in ilk yarısının son haftasında Atiker Konyaspor, Fenerbahçe’yi konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

8. dakikada Skubic’in sağ kanattan ceza sahasına ortasında altıpas önünde Milosevic’in şutunu kaleci Volkan kornere çeldi.

32. dakikada Skubic’in kullandığı taç atışında topla buluşan Ali Çamdalı’nın sağ çaprazdan şutunda top farklı şekilde auta gitti.

konya-fener-mac

33. dakikada Valbuena ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Aatif’ın kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Serkan topu kornere çeldi.

34. dakikada Isla’nın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Serkan topu iki hamlede kontrol etti.

43. dakikada Mehdi’nin pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Milosevic’in sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.



İKİNCİ YARI

58. dakikada Isla’nın geri pası kısa düşünce topu kapan Ömer Ali Şahiner, ceza sahasına girerek sol çaprazdan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0

66. dakikada Dirar’ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Aatif’ın ortasında altıpas üzerinde Soldado’nun kafa vuruşunda köşeye giden topu kaleci Serkan kurtardı.

69. dakikada sol kanattan Valbuena’nın köşe atışında altıpas içinde Mehmet Topal’ın kafa vuruşunda top filelerle buluştu. 1-1

konya-fener-mac-ozeti

70. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Alper Potuk’un şutunda kaleci Serkan topa iki hamlede sahip oldu.

85. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Vedat’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Manyama’nın kafa vuruşunda top yan direkten oyun alanına geri döndü. Dönen topa Skubic’in vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı.

90+4. dakikada sağ kanattan son çizgiye inerek yaptığı ortada ön direkte Fernandao’nun şutunda top direğe çarparak auta çıktı.



Stat: Konya Büyükşehir Belediye

Hakemler: Fırat Aydınus xx, Serkan Ok xx, Aleks Taşçıoğlu xx

Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı xx, Ferhat Öztorun xx, Ali Turan xx, Skubic xx, Filipovic xx, Mehdi Bourabia xxx, Jonsson xx, Ömer Ali xx, Ali Çamdalı xx, Vedat Bora xx, Deni Milosevic xx

Yedekler: Carlgren, Abdulaziz, Selim Ay, Savaş Polat, Kadir Kaan, Musa Araz, İsmail Güven, Fofana, Manyama

Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Fenerbahçe: Volkan xx, Josef de Souza, Isla, Hasan Ali, Neto, Oğuz Güçtekin, Aatif, Mehmet Topal, Dirar, Valbuena, Giuliano

Yedekler: Erten Ersu, Kameni, Yiğithan, Samed Karakoç, Serhat Kot, Ozan Tufan, Alper Potuk, Fernandao, Soldado

Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Sarı kart: Mehdi (Atiker Konyaspor)

FENERBAHÇE'NİN EKSİKLERİ

Sarı-lacivertli ekipte, son oynanan Kardemir Karabükspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen savunma oyuncuları Roman Neustadter, Martin Skrtel ve Şener Özbayraklı, Atiker Konyaspor karşısında forma giyemedi. Sarı-lacivertli ekipte sol kanat oyuncusu İsmail Köybaşı ile sakatlığı bulunan Hollandalı golcü Vincent Janssen de Atiker Konyaspor maçı kadrosunda yer almadı.

HASAN ALİ SARI KART SINIRINDA


Fenerbahçe'nin sol kanat oyuncusu Hasan Ali Kaldırım sarı kart sınırında bulunuyor. Tecrübeli oyuncu Atiker Konyaspor karşısında sarı kart görmesi durumunda, 18'inci hafta oynanacak Göztepe maçında cezalı duruma düşecek.

33'ÜNCÜ RANDEVU

Süper Lig'de Fenerbahçe ile 32 kez karşı karşıya gelen Atiker Konyaspor, rakibine karşı 4 kez galip gelirken sahadan 1 kez beraberlikle ayrıldı. Yeşil-beyazlılar rakibine karşı 27 maçı da kaybetti.

AYKUT KOCAMAN ESKİ TAKIMINA KARŞI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, geçen sezonun sonunda ayrıldığı eski takımı Atiker Konyaspor'a karşı ilk kez rakip oldu. Yeşil-beyazlılarda 3 sezon boyunca görev yapan Kocaman tarihi başarılara imza atmıştı. Atiker Konyaspor, Aykut Kocaman yönetiminde rekor puanla ligi 3'üncü sırada bitirerek tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt olarak katılmayı başardı. Yeşil-beyazlı ekip, Kocaman yönetiminde tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü

FENERBAHÇE'DE 5 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, ligde oynadıkları Kardemir Karabükspor maçının ilk 11'ine göre kadroda 5 değişiklik yaptı. Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de yer alan futbolculardan Neustadter, Skrtel, Şener Özbayraklı, İsmail Köybaşı ve Soldado'nun yerine, Isla, Neto, Hasan Ali Kaldırım, Oğuz Kağan Güçtekin ve Valbuena ilk 11'de görev yaptı.

ATİKER KONYASPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek de Göztepe maçının ilk 11'ine göre takımında 2 değişiklik yaptı. Özdilek, Göztepe maçının 11'inde bulunan Selim Ay ve Moke'nin yerine Ali Turan ve Ali Çamdalı'ya ilk 11 de görev verdi.

EV SAHİBİ EKİPTE 5 EKSİK

Atiker Konyaspor'da sakatlıkları bulunan Abdou Traore, Volkan Fındıklı, Amir Hadziahmetovic, Malick Evouna ve Eren Albayrak kadroda yer almadı.  Ezekiel ise bu akşamki maçın kadrosuna alınmadı.

42 BİN KİŞİLİK TRİBÜN DOLDU

42 bin kişilik statta taraftarlar tribünleri doldururken, çok az sayıda koltuğun boş kaldığı gözlendi.

FUTBOLCULARA SEVGİ GÖSTERİSİ

Karşılaşmadan önce ısınmak için sahaya çıkan Fenerbahçeli oyunculara taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Taraftarlar oyuncuları tiribünleri çağırarak alkışlarla destek verdi. Atiker Konyasporlu oyuncular da taraftarları tarafından alkışlarla ve tezahüratlarla karşılandı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Atiker Konyaspor - Fenerbahçe maçı öncesi Konya Büyükşehir Stadyumu´nda polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Taraftarlar üstleri aranarak içeriye alındı. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.