Beşiktaş için büyük önem taşıyan ve sadece 1 puanın tur atlamak için yettiği Porto maçı 1-1'lik beraberlikle tamamlandı. Beşiktaş Porto maçının  özeti taraftlarca arama motorları üzerinden aratılmaya başlandı. Beşiktaş Porto maç özetini haberimizin devamında bulunan linkten izleyebilirsiniz. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde tur atlayarak gururumuzu kabarttığı Beşiktaş Porto maçının önemli detaylarını haberimizde...

MAÇ ÖZETİ

Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. maçında Porto ile karşılaşan Beşiktaş, Vodafone Park’taki mücadelede sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla grubunu lider tamamlamayı garantileyen Beşiktaş, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura yükselmiş oldu.

BEŞİKTAŞ PORTO MAÇ ÖZETİ İZLE!

Maça hızlı başlayan siyah beyazlılar, 29. dakikada Felipe’nin attığı golle şoke oldu. Duran top organizasyonu düzenleyen Portekiz temsilcisi, Beşiktaş karşısında 1-0’lık üstünlüğü ele geçirdi. Ancak bu golden sonra baskısını artıran Beşiktaş, Cenk Tosun’un yoktan var ettiği pozisyonda Anderson Talisca ile 41. dakikada beraberliği yakaladı: 1-1.

İlk yarısı 1-1’lik beraberlikle sona eren maçın ikinci yarısına ‘fırtına’ gibi başlayan siyah beyazlılar önce Ryan Babel, ardından Ricardo Quaresma ile üstünlük golüne çok yaklaştı ancak topu ağlara göndermeyi başaramadı.



Maçın 19. dakikasında uzaklardan kaleyi yoklayan ve kaleciye takılan Babel, 58. dakikada ceza yayı önünden çektiği müthiş şutunda bu kez direği geçemedi. Bu pozisyondan 3 dakika sonra sol kanattan ceza sahasına giren Ricardo Quaresma, sol kanatta nefis hareketlerle ceza sahasına sokuldu.

İki rakibinden sıyrışıp şutunu çeken yıldız futbolcu kaleci Jose Sa’ya takıldı. Portekizli futbolcu ilk yarıda da kaleci Jose Sa ile karşı karşıya kalmış ancak vuruşunda başarılı file bekçisini geçememişti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1’lik beraberlikle sona erdi. Siyah beyazlılar bu sonuçla grubu lider tamamlamayı da garantiledi.

 

UEFA Şampiyonlar Ligi G grubu 5. maçında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Porto ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından siyah-beyazlı oyuncu Tolgay Arslan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mücadeleyi değerlendiren Arslan, “Bugün tarih yazdık. Özellikle ikinci yarı çok iyi maç çıkardık. 5 maçtan hesaplarsak hak ediyorduk. Camia hak ediyordu. Taraftar hak ediyordu. Herkes bugün rahat uyusun ve bizimle gurur duysun. Türkiye'yi temsil ediyoruz. Türkiye için güzel bir gece olsun” şeklinde konuştu.

Tolgay, maçın hakemi Lahoz'un oyuna sık sık müdahale etmediğini ifade ederek, şunları aktardı: “Ben hep diyordum defansif mücadeleleri çok severim. Hakem de sağ olsun oynattı. İzin verdi ve güzel bir maç oldu. Çoğu örnek alsın oyun hiç durmadı güzel bir maç oldu. Herkesi tebrik ederim.”

PORTO LİGDE NAMAĞLUP

Bu sezon ilk mağlubiyetini Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş’tan alan Porto, kendi liginde ise yenilmiyor. Bu sezon ligde 11 maça çıkan Porto, 10 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Şampiyonlar Ligi’nde ise Beşiktaş’ın ardından 6 puanla 2’nci sırada bulunan Porto’nun 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyeti bulunuyor. Porto, Beşiktaş dışındaki mağlubiyetini Leipzig karşısında aldı.



CENK TOSUN'UN ASİSTİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. maçında Porto ile karşılaşan Beşiktaş’ta, siyah beyazlıların beraberlik golünün asistini yapan Cenk Tosun sosyal medyada gündem oldu.

Porto’nun 29. dakikada attığı gole 41. dakikada Anderson Talisca’non golüyle yanıt veren siyah beyazlılar, ilk yarıyı 1-1’lik beraberlikle tamamladı.

Beşiktaş’ın attığı golden önce orta sahada topla buluşan ve enfes çalımlarla ceza sahası içine girdikten sonra Talisca’ya boş kaleye topu gönderten asisti yapan Cenk Tosun, Twitter’da Trend Topic listesinde zirvede yer aldı.