TGB'liler, Kubilay Anıtı’nda ve Karşıyaka İskele önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında Kubilay gibi kararlı
olduklarını vurguladı. Kubilay anmalarına katılan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Cem Dikmen, “Kubilay bir kararlılık göstermiştir. Biz de o iradeyi ve kararlılığı ortaya koyuyoruz” dedi.

img_7147

İLK ANMAYI MENEMEN'DE YAPTILAR

Türkiye Gençlik Birliği, 23 Aralık’ta Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı hakkıyla anmak için ilk önce Menemen’de yüzlerce gençle Kubilay Anıtı’na yürüdü. “Kubilay hazırdı biz de hazırız” sloganlarının atıldığı yürüyüşte devrim şehitlerinin isimleri anıldı. Kubilay Anıtı’nda sonlanan yürüyüşte Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Cem Dikmen, “87 yıl önce derviş Mehmetler güruhunun bağımsız, çağdaş ve laik cumhuriyeti hedef aldığı ve Kubilay'ı katlettiği topraklardayız. Kubilay bir kararlılık göstermiştir. Biz de o iradeyi ve kararlılığı ortaya koyuyoruz. Biz buraya anma törenlerinde gözyaşı dökmeye değil, bir kararlılık ortaya koymaya geliyoruz” dedi.

BİNLERCE GENÇ KARŞIYAKA'DA 'KUBİLAY' OLDU

Kubilay anmalarının ilk adımını Menemen’de gerçekleştiren Türkiye Gençlik Birliği, anmaların ikinci adımını ise Karşıyaka’da gerçekleştirdi. Şehir merkezinde gerçekleştirilen ilk Kubilay anması olan yürüyüş, “Gençlik yürüyor, Kubilay yaşıyor” sloganlarıyla Karşıyaka İzban önünden başladı. Yürüyüş esnasında vatansever İzmirliler yürüyüşe alkışlarla, ıslıklarla destek verdi. Hasan Tahsin ve Kubilay gibi kararlı olduklarını vurgulayan TGB’lilerin ellerinde taşıdığı Kubilay fotoğrafları ve TGB’li iki gencin asker kostümleri giymesi dikkat çekti.

img_7038

“TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK YÜZ YIL ÖNCESİNİN KARARLILIĞI İLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR"

Karşıyaka İskele’de sonlanan yürüyüşün ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı iskele önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Cem Dikmen, “87 yıl önce laik, çağdaş, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan Derviş Mehmet ve güruhu, bugünün Fethullah Gülen’leridir! Aynı merkezlerden beslenen ve tek amaçları Türkiye’nin aydınlık yarınlarını karartmak olan hainlerdir. Derviş Mehmet ve güruhuna karşı Türkiye Cumhuriyeti, devrimlerine sarılarak karşı gelmiş ve o güruhu ezmişti” dedi.

whatsapp-image-2017-12-23-at-4-44

Bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı büyük bir savaş verdiğini belirten Dikmen, “Bu savaş derinleştikçe herkes büyük devrimci, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e sarılma ihtiyacı hissediyor. Atatürk’e sarılmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bütün halinde ayakta kalabilmesinin yegane yoludur. Türk gençliği bu gerçeğin bilincinde ve özgüvenindedir. Yüreğimiz; İdlib’de, El Bab’da, Cerablus’ta yurt içinde ve dışında kahramanca savaşan, vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü koruyan Mehmetçiğimizle, polisimizle çarpıyor. Türk gençliği olarak, 100 yıl öncesinin
kararlılığı ile mücadelemizi sürdürüyoruz” diyerek Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın bıraktığı bayrağı gururla taşıdıklarını söyledi.