Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından tutuklu yargılanan Erhan Birgili, bugünkü karar duruşmasında son savunmasını yaptı.

[old_news_related_template title="Gökçek'ten 'FETÖ operasyonu' açıklaması" desc="FETÖ soruşturması kapsamında 'ByLock' kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin Ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek twitter'tan bir açıklama yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/melihgokcek8801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/gokcekten-feto-operasyonu-aciklamasi-1867604/"]

TMSF'nin Bank Asya'ya el koyduğu 3 Şubat 2015'e kadar bu bankadaki görevine devam ettiğini söyleyen Erhan Birgili, "Akademi camiasında bu kurumlarda çalışmak prestij kaynağıdır. Birçok bankada akademisyen çalışıyor. Bankacılık mevzuatı çerçevesinde çalıştım" dedi.

Birgili, KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'ne ve birçok derneğe bağış yardımında bulunmasıyla ilgili olarak ise yardımsever birisi olması sebebiyle bu kuruluşlara yardım ettiğini söyledi. Erhan Birgili, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, 'anayasayı ihlal' suçundan ise beraat etti.