TRT’nin, Başkanlık referandumunda “Evet” diyen AKP ve MHP’ye yer verirken, muhalefet partilerine yer vermemesi eleştirilere neden oldu. CHP’li vekil Erdoğdu ise Twitter hesabından, “TRT'nin son 4 saatlik yayını... Adil!!! Eşit!!! Rekabetçi!!!” diye mesaj attı ve TRT’nin iktidar partisinin temsilcilerinin konuşmalarının arka arkaya verildiği TRT mesajlarını paylaştı.

EVETÇİLERE 486, HAYIRCILARA 45.5 SAAT YAYIN YAPILDI

Demokrasi İçin Birlik Hareketi'nin hazırladığı rapor da 17 ulusal kanalın yayınlarında pek de eşitlikçi davranmadığını ortaya koymuştu. Rapora göre 1-20 Mart tarihleri arasında yapılan canlı yayınlarda Cumhurbaşkanlığı’na toplam 169, AKP’ye 301 saatlik süre ayrıldı. Referandumda “hayır” oyu kullanacağını açıklayan HDP’ye ekranlarda yer verilmezken, CHP için ise bu süre 45.5 saatte kaldı.

[old_news_related_template title="Ekranlar 'hayır'a kapalı mı? Hangi parti, ne kadar gösterildi?" desc="Demokrasi İçin Birlik'in ekran raporundan çarpıcı gerçekler ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/graf880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ekranlar-hayira-kapali-mi-hangi-parti-ne-kadar-gosterildi-1752067/"]