Binlerce öğrenci bu sabah gerçekleşen Dikey Geçiş Sınavı'nda ter döktü. İki yıllık bölümlerden dört yıllık bölümlere geçmek isteyen öğrenciler DGS'den en iyi sonuçları almayı hedefliyor. Peki bu seneki DGS zor muydu kolay mıydı? DGS sonuçlarının ne zaman yayınlanacağını merak eden öğrenciler bunun yanında DGS hakkındaki yorumları da merak ediyor.

DGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN?

DGS soru ve cevapları geçtiğimiz sene internet üzerinden yayınlanmamıştı. Bu sene ise önümüzdeki hafta içinde yayınlanması bekleniyor, ÖSYM'nin bu konuda resmi bir açıklaması bulunmuyor. DGS'nin resmi sonuçlarının ise 15 gün içinde açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

DGS 2017 SORULARI HAKIKINDA YORUMLAR









PİERCİNG SINAVDAN EDİYORDU

Sivas'ta, Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek için gelen bayan aday, burnundaki piercingi çıkartamayınca zor anlar yaşadı.
DGS için Cumhuriyet Üniversitesindeki sınav salonuna gelen bir bayan öğrenci burnundaki piercing yüzünden ilk önce sınava alınmak istenmedi. Adaydan burnundaki piercingi çıkartması istenirken, genç bayan uzun uğraşılar sonucu piercingi bir türlü çıkartamadı. Salon girişinde görevli bir bayan polis memuru da genç bayana yardım etti. Ancak ikisinin de çabası sonuç vermeyince, canı yanan genç bayan gözyaşlarına hakim olamadı.

dgs-ne-zaman-aciklanacak

Salon sorumlusu ve kadın polis piercingin çıkartılamayacağını anladığında adayın bu şekilde sınava girmesine izin verildi. Genç aday hızlı bir şekilde sınav salonuna koştu. Öte yandan, kimlik yerine ehliyet ile sınava girmek isteyen başka bir aday sınav salonuna alınmadı.