AKP Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan bugün istifa etti. 2009 yılından beri 8 yıldır görevinin başında olan Akdoğan bugün itibarı ile istifa etti. İşte Fuat Akdoğan'ın hayatı ve siyasi yaşamıyla ilgili merak edilenler...

FARUK AKDOĞAN KİMDİR?


Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN; 1964 yılında Niğde'de doğdu. Eğitimine sırasıyla, Gümüşler Kasabası İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Lisesi mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüyle devam etmektedir.

1964 yılında Niğde’de doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Niğde’de tamamladı. Yirmi iki yıl serbest ticaret ve inşaat müteahhitliği ile uğraşmış olup Niğde Anadolu Lisesi okul aile birliği başkanlığı, Niğde Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı, Niğde Genç İş Adamları Yönetim Kurulu ve İl Genel Meclis Üyeliği, Merkez İlçe ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti Niğde Teşkilatı’nın kuruculuğunu yaptı.


Faruk AKDOĞAN, 1991-1998 yılları arası Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, 1999-2001 yılları arasında ise Fazilet Partisi İl Başkanı olarak görev yaptı. 1994 yılında Refah Partisi'nden, 1999 yılında da Fazilet Partisi'nden İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 10 yıllık İl Genel Meclisi Üyeliği görevi süresince Niğde'nin yatırım alması noktasında gayretli çalışmalar içerisinde bulundu.

Faruk AKDOĞAN, siyasi yaşamına, 2001 yılında AK Parti Kurucu üyeleri arasında yer alarak devam etti. Niğde'de AK Parti'nin kuruluşunda öncülük etti ve AK Parti Kuruculuğu görevini başarıyla sürdürdü. 2002 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından Niğde İl Başkanı olarak görevlendirildi.

Özel Kalem Dergisinin İstanbul'da düzenlediği Yerel Yönetimler Ödül töreninde Niğde için uyguladığı projeler ve hizmetlerinden dolayı "Yılın İl Belediye Başkanı" seçildi. Evli ve üç çocuk babası Faruk AKDOĞAN, orta derece Arapça ve İngilizce biliyor.