İzmir patlamasında canını ortaya koyup bir teröristi etkisiz hale getiren kahraman polis Fethi Sekin cesaretiyle daha büyük bir facianın yaşanmasına engel oldu. Kahraman polis Fethi Sekin, halkını korumak için teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü.

Motosikletli trafik ekibi ‘Şahinler Timi'nde görevli trafik polisi Fethi Sekin'in (44) izin vermemesi üzerine araçtan inip koşarak uzaklaşan teröristlerden birisi, elindeki düzenekle LPG'li olduğu belirtilen araçtaki bombayı infilak ettirdi. İzmir'in büyük bölümünde duyulan patlamada, parçalanan araçla çevresindeki araçlar yanmaya başladı. Adliyede büyük panik çıktı.

[old_news_related_template title="Şehit polis Fethi Sekin'in ailesi için kampanya başlatıldı" desc="Canı pahasına teröristlerle çatışarak, İzmir'deki faciayı önleyen şehit polis Fethi Sekin için change.org'ta kampanya başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/fethikapak.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/sehit-polis-fethi-sekinin-ailesi-icin-kampanya-baslatildi/"]

ŞEHİT OLDU SALDIRIYI ÖNLEDİ


Fethi Sekin, kaçan teröristlerin arkasından koştu. Park etmiş jandarma aracının arkasına gizlenerek ateş eden teröristlerle mermisi bitene kadar çatıştı. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, mermisi bitince yolun karşısına koşarken diğer teröristin silahından çıkan kurşunla vurularak şehit düştü.

Diğer terörist daha sonra adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. Adliye bölgesinde görevli diğer polislerle bu terörist arasındaki çatışma bir süre devam etti. İkinci terörist de olay yerinde öldürüldü. İzmir Adliyesi'nde görevli mübaşir Musa Can’ın adliyede 3'üncü kattan silah seslerini duyup camdan baktığı sırada başına isabet eden mermiyle yaşamını yitirdiği anlaşıldı.

[old_news_related_template title="Şehit polis Fethi Sekin'in hayatından gözyaşartan detaylar..." desc="İzmir Adliyesi'nde şehit olup onlarca insanın canını kurtaran Fethi Sekin'in hayatından yürek burkan detaylar ortaya çıktı. İşte okul arkadaşlarının 'Mert Gakkoş'u karakteriyle, hoş gülüşüyle biz arkadaşları asla unutmayacağız' dediği Şahin'in yaşam hikayesinden notlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/fethi-sekin-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sehit-polis-fethi-sekinin-hayatindan-gozyasartan-detaylar-1606518/"]

FETHİ SEKİN KİMDİR?


İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli ’Şahinler Timi’nde görevli polis Fethi Sekin, Elazığ Baskil doğumlu. Şehit polis Sekin’in 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin’i 55 gün önce kanserden dolayı kaybettiği ve 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin’in de eşini kaybetmesinden sonra İzmir’deki oğlunun yanına gittiği belirtildi. 6 kardeşi olan ve 8 yıldır İzmir’de bulunan şehit polis memuru Fethi Sekin’in cenazesinin de Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyüne getirilip toprağa verileceği belirtildi.

SEKİN 2014’TE ÖLÜMDEN DÖNDÜ


İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nde motosikletli 'Şahinler' timlerinde görevli polis memuru Fethi Sekin, 26 Mayıs 2014'te manevra yapan bir otomobilin çarpması sonucu ölümden dönmüştü. Hatalı park eden araçların kaldırılmasını sağladıktan sonra yürüyerek, adliye önündeki görev yaptığı bölüme doğru giden Fethi Sekin'e tek yön olan yolda manevra yapan bir otomobil çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle havaya savrulup takla atan trafik polisi Sekin'e beş gün iş görmez raporu verilmişti. Daha önce de görev başındayken küçük kazalar geçirdiğini belirten Fethi Sekin, "Böylesini ilk kez yaşadım. Hatalı park temizliğinin ardından, görev yerime gitmek için karşıya geçtim. Bu sırada tek yönlü yolda manevra yapan otomobil bana arkadan çarptı. Havada taklalar attım. Kötü bir şekilde yere düştüm. Sürücüden şikayetçi oldum" demişti.

[old_news_related_template title="'Babam evde yok kapıyı açamayız'" desc="İzmir Adliyesi'ndeki patlamada şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in acı haberini Bayraklı Osmangazi Mahallesi'ndeki evine gelerek haber vermek isteyen polislere şehidin çocukları kapıyı açmadı. Çocukların polis memurlarına kapının ardından verdiği cevap herkesin içini sızlattı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/aci-haberi-vermeye-gittiklerinde-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/babam-evde-yok-kapiyi-acamayiz-1606480/"]