Soğuk ve yağışlı günlerin ardından güneşli günler geliyor. 2 Şubat hava durumuna göre yurdun büyük çoğunluğu güneşli bir gün yaşayacak, hava sıcaklıkları, batı, iç ve güney kesimlerde 2 ila 4 derece arasında artacak. Bazı bölgelerde havanın ısınmasıyla oluşabilecek olan çığ durumları konusunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı.

METEOROLOJİDEN ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarının artmasıyla çığ uyarsında bulundu. Meteorolojinin uyarısına göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarındaki ani ve hissedilir (10 ila 12 derece) artışa bağlı olarak, Orta ve Doğu Karadeniz illerimizden Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde önümüzdeki hafta başına kadar kar erimelerinin sebep olacağı olumsuzluklara (taşkın, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.


2 ŞUBAT HAVA DURUMU


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde Trakya Kesimi, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi ile İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riski bulunmaktadır.