ABD'de görülmeye devam eden Reza Zarrab davasında, savcıyla anlaşıp tanık sandalyesine oturan Zarrab'a hükümetten tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bekir Bozdağ'ın "Şu anda ABD New York'ta yargı eliyle bir tiyatro ortaya konuluyor. Tanık olarak bir tanesini dinleniyor o da FETÖ'cü" sözlerinden sonra bir tepki de Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'tan geldi.

'SUÇLU'

Işık Zarrab'ı 'suçlu' olarak niteleyerek, "Reza Zarrab kendinden çok emin, sanki bir suçlu değil de olayları son derece rahat anlatıyor, bu çok dikkat çekici. Temenni ederiz Türkiye'ye karşı bir komplo içerisinde ne Zarrab ne de bu davayla ilgili kimse bulunmasın" dedi.

 

[old_news_related_template title="Hükümetten Zarrab'la ilgili ilk tepki" desc="Hükümet adına Zarrab davası sonrası ilk açıklamayı Başbakan Yardımcısı ve AKP Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptı. Canlı yayında konuşan Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/tseron-kadro-son-durum-bekir-bozdag-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/hukumetten-zarrabla-ilgili-ilk-tepki-2111643/"]

[old_news_related_template title="Tüm iddiaları kabul etti!" desc="Eski Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, ABD’nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Türk ve İranlı iş adamı Reza Zarrab, New York’ta devam eden duruşmada ifade verdi. Zarrab ifadesinde eski bakanlardan Zafer Çağlayan'a 45 ila 50 milyon euro arasında rüşvet verdiğini iddia etti ve Egemen Bağış'la olan ilişkisini de açıkladı. Bu ifadenin ardından mahkeme salonunun ortasına kurulan savcının 'duruşma tahtasına' da Çağlayan ile Bağış'ın isimleri eklendi. Öte yandan Zarrab delil klasöründe yer alan telefon dinleme kayıtları 'tapeleri' de kabul etti. Zarrab tapelerde yer alan 'çikinova' ifadesi için de 'Bu benim ve personelim arasında olmayan işlemleri isimlendirmek için kullandığımız ifadelerdi' dedi. İşte yaşanan tüm son dakika gelişmeleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/zarrab-atilla.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-reza-zarrab-tanik-sifatiyla-konusacak-2110874/"]