Hürriyet Gazetesi'nde Zeynep Zor ile Hürriyet Pazar'da yazan sosyal medya fenomeni Pucca'nın gazeteyle ilişiği kesildi. Yapılan açıklamada gerekçe olarak iki ünlü ismin sosyal medya hesaplarından reklam alması gösterildi. Instagram'da zey-zoy adıyla ün yapan Zeynep Zor ve Pucca adıyla tanınan Selen Işık Hürriyet'ten kovuldu. Hürriyet internette Aile ve Seyahat sayfalarında yazan Zeynep Zor ile Hürriyet Pazar’da yazan Pucca'nın başını reklamlar yaktı. Zeynep Zor ile Pucca adıyla gazetede yazılar yazan Selen Işık'ın yazılarına son verilme nedeni sosyal medya hesaplarından yapılan reklamlar ve küfürler.

Hürriyet'in okur temsilcisi Faruk Bildirici sürece ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Farklı mecralara taşan sosyal medya fenomenleri, medyanın da yükselen değerleri. Sosyal medyada ünlendikten sonra medyada yazı yazan, röportajlar yapan isimlere sık rastlanıyor.

Bu durum yeni etik sorunları da beraberinde getirdi. Elbette kendi kuralını kendi koyan, dilediğini yapan bu fenomenleri, medyanın kurumsal yapısı içine girer girmez gazeteci kabul etmek mümkün değil. Gazetecilik meslek ilkelerinin tümüne uymaları da beklenemez. Ama sosyal medya fenomeninin medyadaki konumunu kişisel çıkarları için kullanmaması, faaliyetlerinin de yazdığı medya kuruluşunun temel değerleriyle çatışmaması, kurumsal itibarına zarar vermemesi gerekir. dedi.