İstanbul Emniyeti'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ilk operasyonu 21 Temmuz'da  gerçekleştirildi. Narkotik birimleri 2 ay önce Esenler'de zehir satıcılarının uyu temin ettiği bir adresi belirledi. Bunun üzerine 2 ay boyunca teknik ve fiziki takip yapıldı. Araştırmaların tamamlanmasının ardından operasyon düzenlendi. Baskında uyuşturucu bulma eğitimli dedektör köpekle arama yapıldı. Yapılan aramada 17 kilo esrar, 8 kilo Skunk,  yarım kilo bonzai ve 14 bin 640 uyuşturucu hap ele geçirildi.

TEDAVİDE KULLANILAN UYUŞTURUCU


Narkotik Polisi'nin diğer bir operasyonu ise Güngören'de gerçekleştirildi. Yapılan çalışmaların ardından bir adrese baskın düzenleyen narkotik ekipleri 375 gram Afyon sakızı ve 3 bin 219 uyuşturucu hap ele geçirildi. Ele geçirilen hapın uyuşturucu tedavisinde kullanıldığı öğrenildi. Bu kadar yüksek miktarda hapın uyuşturucu tacirlerinin eline nasıl geçirildiğinin araştırıldı belirtildi.

PROTEİN KUTUSUNDA 73 BİN HAP


Diğer bir operasyon ise Başakşehir'deki bir kargo firmasında düzenlendi. Firmada denetim yapan uzman ekipler, Suudi Arabistan'a gönderilen yüklü miktarda protein tozunu şüpheli buldu. Bunun üzerine inceleme yapıldı. Protein kutuları açılınca polisin şüphesi gerçek çıktı. Aramalarda 73 kilo ağırlığında 366 bin adet Captagon hap ele geçirildi. Uzmanlara göre özellikle Ortadoğu'da  IŞİD gibi terör gruplarının kullandığı Captagon "Cihat hapı" olarak adlandırılıyor. Kullanılması halinde, enerji veren uyuşturucunun halisinasyon etkisi yaptığı biliniyor. Kullanım yoksunluğu yaran uyuşturucunun aşırı kullanımı ise kalp krizi ölümlerine sebep oluyor.

BEŞİ TUTUKLANDI


Düzenlenen 3 operasyonda 4'ü yabancı uyruklu 6 şüpheli gözaltına alındı. Altı tabancasının da ele geçirildiği operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucuların 6 milyon lira değerinde olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 5'i Emniyet'teki işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.