Heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2017 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Binlerce üniversite adayı öğrenci, LYS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor ve ÖSYM’den gelecek haber için gözlerini sonuç açıklama sitesine (sonuc.osym.gov.tr) dikmiş durumda. 26 Temmuz'da sona eren LYS tercihleri sonrasında adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağı araştırırken ÖSYM tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok. Henüz ÖSYM’den LYS yerleştirme sonuçları ile ilgili yeni bir tarih güncellemesi bulunmuyor. Bu nedenle öğrenciler ve velilerin bekleyişinin ne kadar süreceği bilinmiyor. Üniversite tercihleri hakkında tüm detaylar haberimizde.

LYS sonuçlarında öğrencilerin umudu 4 Ağustos’a kalmış gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl sonuçlar 10 Ağustos’ta açıklanmıştı. Bu yıl Ağustos’un ilk haftasında ÖSYM'nin yerleştirme sonuçlarını açıklaması bekleniyor.  Üniversite e-kayıtları 11 Ağustos’ta başlayacağından üniversite yerleştirme sonuçlarının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. Fakat net tarih henüz belli değil. 2017 LYS tecih sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden yayımlanacak.

2017 LYS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Önceki sınavlarda olduğu gibi LYS yerleştirme sonuçları da ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresindeki Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek. LYS tercih sonuçları açıklandığı zaman ilgili linke tıklayarak açılan sayfadan T.C. kimlik numarası/YU numarası ve şifre girilerek kontrol edilebilecek.

2017 LYS tercih sonuçları, internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. ÖSYS Merkezi Genel Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

universite_kep

ÖSYM ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?

ÖYSM tercih sonuçları ÖSYM aday işlemleri üzerinden açıklanacak, aday işlemleri sistemine girmek için TC kimlik numaranızın yanında aday şifreniz de gerekmekte. Aday şifresi sınava başvuru yaptığınızda sisteme giriş yaptığınız şifreyle aynı şifredir, bu şifreyi unuttuğunuz takdirde farklı yöntemlerle tekrar şifre edinebilirsiniz.

ÖSYM şifre edinme duyurusu:

ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlar için sistemde daha önceden tanımlanmayan adaylar için Başvuru Merkezlerinden yapılan başvuru işleminde adaylara internet erişim şifresi ücretsiz olarak verilmektedir. Bu şifre, adayın sisteme ilk girişinde aday tarafından bizzat değiştirilir. Bu şifreler geriye dönüşümsüz olarak ve kriptolu olarak sistemimizde tutulmaktadır. İlgili adaydan başkasının şifreyi bilmesi, görmesi ve edinmesi mümkün değildir.

Adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifreyle birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr ve https://sonuc.osym.gov.tr adreslerini kullanarak sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav sonuçları ve yerleştirme bilgilerini edinme işlemlerini yapabilirler.

Şifre, adayın hem ilgili sınavın bütün aşamalarında, hem de sonraki yıllarda ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından aday tarafından korunmalı ve kesinlikle kimseyle paylaşılmamalıdır. Kişisel şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ekte yer alan ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. Nüfus cüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

ÖSYM Merkezde (Bilkent-Ankara) adaya internet erişim şifresi verme işlemi yapılmamaktadır.

Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.

Adaylara önemle duyurulur.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

[old_news_related_template title="Okullar ne zaman açılacak? (MEB 2017-2018 öğretim yılı takvimi)" desc="Yaz tatili bitiyor. Öğrenciler ve veliler zorlu eğitim öğretim yılı için hazırlıklara başladı. Peki yaz tatili ne zaman bitiyor, okullar ne zaman açılacak, ilk ders ne zaman yapılacak? İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/okullar-ne-zaman-acilacak-yaz-tatili-ne-zaman-bitecek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/okullar-ne-zaman-acilacak-meb-2017-2018-ogretim-yili-takvimi-1958166/"]