Rus askerlerinin yerleştiği Afrin'den dün de Türkiye'ye ateş açılıp bir asker şehit edildi. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı da, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği maslahatgüzarını Bakanlığa davet ederek olayı protesto etti.
"Neden protestonun Rus diplomata yapıldığı" konusundaki soru işaretleri ise, bizzat Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu tarafından yapılan açıklamada yanıt buldu.
Müftüoğlu, "YPG-PYD kontrolünde olduğu söylenen bir bölgeden Türkiye'ye yönelik bir saldırı söz konusu. Ancak Rusya ile varılan anlaşma çerçevesinde bu bölgedeki ihlalleri izlemeden Rusya sorumlu olduğu için Rus Maslahatgüzarı çağrılmış ve bu hususlar kendisine aktarıldı" dedi. Ancak Müftüoğlu'nun açıklamasında hemen ardından gelen cümle, "Ruslar'ın Afrin'e yerleşmesinden Ankara'nın haberi yok muydu?" sorusunu ortaya çıkardı. Müftüoğlu, " Rus Maslahatgüzarın gelmesi vesilesiyle Afrin'de Rus askeri unsurlarının yer almasına ilişkin husus hakkında görüşlerimiz tekrar aktarıldı" dedi.
Bu diplomatik cümleden de, Ankara'nın Afrin'deki Rus askeri varlığı konusundaki "rahatsızlığını" Moskova'ya ilettiği mesajı çıktı.

[old_news_related_template title="Rusya'ya şehit tepkisi" desc="Dün Hatay'da Suriye sınırındaki bir karakolda bir askerin şehit olması sonrası Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı bugün Dışişleri Bakanlığına çağırıldı. Maslahatgüzara 'Bir daha o bölgeden (Afrin/PYD bölgesi) ateş açılması durumunda (örgüte) misliyle karşılık verilecektir' dendiği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/bayrak-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-rusyaya-afrin-tepkisi-1751136/"]