Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü örgütü PKK'ya karşı operasyonlarını hızlandırdı. Suriye'nin yanı sıra Irak'ta 'ikinci Kandil' olarak bilinen Sincar başta olmak üzere birçok terör yuvasında operasyonlar sürüyor. Jetler teröristlerin üzerine bomba yağdırıyor. Söz konusu operasyonlar kapsamında dört gün önce de Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'nın barındığı Metina kırsalında 4 hedef imha edilmişti. Harekatta, bölücü terör örgütüne ait üç sığınak ve bir silah mevzinin de ateş altına alınarak yok edildiği açıklanmıştı.

Bedran Gundike Ramo kod adlı teröristbaşı Sait Tanıt, (soldaki) oğlu ve kardeşi ile birlikte öldürüldü. Bedran Gundike Ramo kod adlı teröristbaşı Sait Tanıt, (soldaki) oğlu ve kardeşi ile birlikte öldürüldü.


O operasyonun detayları bugün ortaya çıktı.  22 Nisan'da Metina bölgesine yapılan hava akınlarında etkisiz hale getirilenlerden birinin Bedran Gundike Ramo kod adlı teröristbaşı Sait Tanıt olduğu öğrenildi. Tanıt'ın bombalamada; oğlu ve bir kardeşi ile birlikte imha edildiği bildirildi. Örgütte Sincar sorumlusu olan Tanıt, İçişleri Bakanlığının gri listesinde yer alıyordu.